dimecres, 19 d’agost del 2015

Via Overload al Folló.



Curta però guapa via d'atlètiques bavaresses i un petit tram de placa. M'imagino que es podría fer d'una sola tirada però anant amb molt de compte sortint de R1 ja que frega molt la corda. Crec que és la via més fácil de la paret, per tant a part de ser guapa pot ser útil com a via d'escapament. Bona roca encara que un xic pul.lida a l'inici i amb uns blocs que semblen ferms sortint de R1. Nosaltres l'hem combinat amb la Via de la Bavaressa.


-Cordada: Pablo i Busquets.
-Orientació: Sud Oest, crec que l'hi entra el sol cap allà les onze/dotze.
-Accés: Per la C-17, passada Sta Eulalia de Tagamanent, a mà dreta veurem una desviació que duu a TAGAMANENT. Per carrers senyalitzats ens hem de dirigir al "turó de Tagamanent i Museu Etnològic", prenent una pista transitable que ascendeix la muntanya d'esquena a BCN, està asfaltada en un tram, i segueix amb valla de fusta dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem un camí que baixa lleugerament, el penúltim abans d'una casa. Seguir el camí uns 300 mts fins veure un lloc a MA DRETA, on aparcar.


-Aproximació: Des d'on aparquem ja surt un camí que va en direcció al cingle. Hi arribem a l'alçada d'una gran escletxa al terra i de la reunió de la via Setè Cel. El que hem fet nosaltres és entrar a dins de l'esquerda al final de la qual hi ha la reunió de la via l'Estreta. Aquesta reunió consta d'un bolt amb anella i un químic vinculats a través d'una cadena que ens serveix de passamà per asegurar-nos la curta desgrimpada de la xemeneia. Un cop aquí hem tirat un ràpel de quaranta metres fins la base de la cinglera. Aquest ràpel poter es pugui fraccionar enganxant el que deu ser la R1 de l'Estreta ( dos químcis). Arribats al peu paret seguim per la seva base de baixada ( dir C-17) per un camí marcat amb punts blaus que sembla que vingui del mas de sota la paret. A la paret hi ha diverses vies amb el nom però la Overload te el nom a la R1, crec que si arribeu a una via que es diu Ratpenat és que us heu passat de frenada. L'inici de la via queda a uns cent metres de on ens ha deixat el ràpel. Des de el terra es veuen els bolts de la Overload en una bavaressa i a la dreta els burins de l'Esperó AEG. Hi ha una canal herbosa estassada que amb alguna grimpada (II) ens deixa a la R1 comuna de la Overload i l'Esperó AEG on hi ha el nom de les dues vies.
-Material: Tot i que la via està equipada amb parabolts nosaltres hem possat un 0.75 al primer llarg i un 3 al segón llarg. Pot ser que trampejar vagi bé un 4.
-Grau Obligat: V+/A0 o V/A1?.

1 comentari: