divendres, 7 d’agost del 2015

García Gutierrez a la Paret d'Escales.



Una altre bona opció per aprofitar l'ombra dels matins en aquesta cómode paret. La via l'hem trobat força variada, amb un parell de llargs a l'inici d'aderència técnica i un tercer llarg més atlètic i espectacular. Hem enllaçat les dues darreres tirades amb un petit ensamble. La darrera reunió queda estràtegicament situada per rematar l'escalada amb el darrer llarg de la Miña Terra Galega.



-Cordada: Berta i Busquets.
-Accés: Depenen de per on volguem fer la curta aproximació haurem d'aparcar en un lloc o en un altre. Si volem anar a les vies per baix hem d'anar al poble de Sopeira, creuar-lo i anar cap a la central elèctrica a les proximitats de la qual aparcarem.
Nosaltres hem fet l'aproximació per dalt, per fer-ho així de Sopeira cal continuar en direcció Viella i aparcar a dalt de la pressa..
-Aproximació:  Nosaltres hi hem accedit per dalt. Creuem per la pressa, saltem la brana a la dreta i a través d'un passamà enganxem les escales picades a la paret. La via comença a baix de tot,acabades les escales i a l'esquerra de l'evident díedre de la Miña terra galega. Xapes Fixe platejades,és la segona línea de xapes a l'esquerra del díedre.A l'esquerra hi te les xapes de la Xin Xan.
-Orientació: Sud, el sol hi toca des de vora les 11 fins cap a les quatre, que s'amaga darrera una muntanya.




-Material: Quinze cintes exprés. Si voleu enllaçar les dues darreres tirades de la Garcia Gutiérrez porteu un parell de cintes més, alguna de llarga i doble corda. Per fer la darrera tirada de la  Miña terra galega hem possat un Omega mitjà, equivalent més o menys a un Camalot 0.75.
-Grau obligat: V+/A0 per la Garcia Gutiérrez i V+/A1 per la darrera tirada de la Miña terra galega.



-Descens: Totes les reunions de la Garcia Gutiérrez tenen dues anelles per rapelar ( doble corda !?) menys la darrera que està emplaçada a la feixa on acaben les vies. Si optem per fer l'últim llarg de la Miña terra galega haurem de fer un ràpel de 45 fins la feixa ( dos bolts amb cadena i anella ).
Per baixar caminant des de la feixa la seguim cap a l'esquerra, entrem al tunel i quan es bifurca seguim la boca de la dreta. Agafem una vira que ens acaba baixant al camí de ronda de la pressa, el seguim a l'esquerra.
-Ressenyes: Les dues que penjo són dels Gallsdeponent i també hi ha les de lanochedelloro.com .Merçi!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada