dimecres, 12 d’agost de 2015

Tapia Jover a les Agudes.


M'ha semblat una via molt ben trobada i variada de lliure i artificial que ha fet que no aburrís ni una cosa ni una altre. Els llargs d'artificial són ideals per pasarells com jo perquè si portes ferro queda tot a caldo, no desploma i t'ho pots anar mirant amb tota la calma del mon. Les tirades de lliure també m'han agradat, en general de bon protegir, sanejades i amb ferros de la casa que et van donant vidilla.Crec que tota la via te una certa lógica, te de tot ( plaques, fissures amples, de dits, díedres,esperó...) i a sobre en un cim ben guapo. Vaja, que si us molen les vies dels Rumbateam aquesta no us la podeu perdre. Dit aixó, aquells més sibarites hi trobareu dues feixes i alguns trams que fins que la via no s'hagi fet més están un xic bruts.
-Cordada: Nis i Busquets.
-Accés: Hem d'aparcar al quilómetre 23.8 de la carretera BV-5114 que uneix Viladrau i St. Celoni. Si venim de Viladrau localitzarem l'aparcament a ma esquerra ( petita esplanada 4-5 cotxes amb un monolit picat ). Aquest aparcament es troba entre St. Fe i Sant Marçal.
-Aproximació:  Creuem la carretera i pujem uns pocs metres per un torrent. De seguida el deixem a la nostre esquerra per pujar la pendent que hi ha a la seva dreta. Anem seguint pendent amunt per una bonica fageda, creuem un parell de  pistes abandonades i seguim per una tartera. En aquest tram anirem trobant algunes fites i punts vermells. A mitja tartera hem d'anar a la dreta per trobar la base de la paret. Passem per sota de l'esperó amb sostre fisurat per on va El Vol de l'Home Ocell ( si ens acostem a peu de via veurem una placa amb el nom ). Seguim per la base de la paret cap a la dreta seguint fites que ens deixaran que després de crear un torrent porten al peu de via de la Terra Incógnita ( nom pintat ). La Tapia Jover comença vint metres abans d'aquesta via en una característica fissura ample amb una vaga a dalt.


-Orientació: La via va fent canvis d'orientació però en general és Nord Est. Nosaltres hi hem entrat a les 11 i hem fet tota la via a l'ombra, només hem tingut sol en un parell de reunions i a les feixes.
-Material: Algún tascó, un estrep i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 4. El del 4 només l'hem possat al primer llarg, ens podem estirar més i possar un tres o bé fer córrer el del 3 ja que les peçes queden bé. Tant en aquest llarg com al segón tram d'A1 va bé dur les repeticions però suposo que amb una mica de traça amb l'artificial t'estires i te les estalvies. Millor doble corda i cintes llargues.-Grau obligat: V+/A1.
-Descens: Nosaltres hem baixat caminant, una excursió molt recomanable que dura aproximadament una hora. Acabem de pujar al cim de les Agudes i un cop aquí baixem a un coll, hem trencar a ma esquerra i anar seguint les indicacions del P.R. en direcció a Santa Fe, passarem per la Font de Briançó i per una altre font més gran. Un cop a la carretera haurem de caminar un parell de quilometres a l'esquerra per retornar al cotxe.
Si tenim pressa crec que hi ha un sistema de ràpels.2 comentaris:

  1. Iepa!!! ja us eu guanyat un pitó més!!
    felicitats per la repetició..que no lhi vareu apretar al 4rt llarg? lhi donen 6b/+ ..
    Salut, bernat

    ResponElimina
  2. Anem fent punts pel lot de pitons!!!..Apretar??si els friends ben apretadets per podernos-hi penjar,jajaja...Si alliberem llargs dona més punts xl lot de pitons???

    ResponElimina