dimecres, 12 d’agost del 2015

Tapia Jover a les Agudes.


M'ha semblat una via molt ben trobada i variada de lliure i artificial que ha fet que no aburrís ni una cosa ni una altre. Els llargs d'artificial són ideals per pasarells com jo perquè si portes ferro queda tot a caldo, no desploma i t'ho pots anar mirant amb tota la calma del mon. Les tirades de lliure també m'han agradat, en general de bon protegir, sanejades i amb ferros de la casa que et van donant vidilla.Crec que tota la via te una certa lógica, te de tot ( plaques, fissures amples, de dits, díedres,esperó...) i a sobre en un cim ben guapo. Vaja, que si us molen les vies dels Rumbateam aquesta no us la podeu perdre. Dit aixó, aquells més sibarites hi trobareu dues feixes i alguns trams que fins que la via no s'hagi fet més están un xic bruts.




-Cordada: Nis i Busquets.
-Accés: Hem d'aparcar al quilómetre 23.8 de la carretera BV-5114 que uneix Viladrau i St. Celoni. Si venim de Viladrau localitzarem l'aparcament a ma esquerra ( petita esplanada 4-5 cotxes amb un monolit picat ). Aquest aparcament es troba entre St. Fe i Sant Marçal.
-Aproximació:  Creuem la carretera i pujem uns pocs metres per un torrent. De seguida el deixem a la nostre esquerra per pujar la pendent que hi ha a la seva dreta. Anem seguint pendent amunt per una bonica fageda, creuem un parell de  pistes abandonades i seguim per una tartera. En aquest tram anirem trobant algunes fites i punts vermells. A mitja tartera hem d'anar a la dreta per trobar la base de la paret. Passem per sota de l'esperó amb sostre fisurat per on va El Vol de l'Home Ocell ( si ens acostem a peu de via veurem una placa amb el nom ). Seguim per la base de la paret cap a la dreta seguint fites que ens deixaran que després de crear un torrent porten al peu de via de la Terra Incógnita ( nom pintat ). La Tapia Jover comença vint metres abans d'aquesta via en una característica fissura ample amb una vaga a dalt.


-Orientació: La via va fent canvis d'orientació però en general és Nord Est. Nosaltres hi hem entrat a les 11 i hem fet tota la via a l'ombra, només hem tingut sol en un parell de reunions i a les feixes.
-Material: Algún tascó, un estrep i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 4. El del 4 només l'hem possat al primer llarg, ens podem estirar més i possar un tres o bé fer córrer el del 3 ja que les peçes queden bé. Tant en aquest llarg com al segón tram d'A1 va bé dur les repeticions però suposo que amb una mica de traça amb l'artificial t'estires i te les estalvies. Millor doble corda i cintes llargues.



-Grau obligat: V+/A1.
-Descens: Nosaltres hem baixat caminant, una excursió molt recomanable que dura aproximadament una hora. Acabem de pujar al cim de les Agudes i un cop aquí baixem a un coll, hem trencar a ma esquerra i anar seguint les indicacions del P.R. en direcció a Santa Fe, passarem per la Font de Briançó i per una altre font més gran. Un cop a la carretera haurem de caminar un parell de quilometres a l'esquerra per retornar al cotxe.
Si tenim pressa crec que hi ha un sistema de ràpels.



7 comentaris:

  1. Iepa!!! ja us eu guanyat un pitó més!!
    felicitats per la repetició..que no lhi vareu apretar al 4rt llarg? lhi donen 6b/+ ..
    Salut, bernat

    ResponElimina
  2. Anem fent punts pel lot de pitons!!!..Apretar??si els friends ben apretadets per podernos-hi penjar,jajaja...Si alliberem llargs dona més punts xl lot de pitons???

    ResponElimina
  3. Anotacions: via ben trobada amb un 4t llarg espectacular. Costa de seguir una mica, cal portar ressenya a sobre. L'ubicació dels claus a la topo no sempre es correspon. Al 2n llarg diedre tombat, el resalt es passa per sota i no recte com marca topo. Al llarg 3 cal anar per arista o just a la derecha d'aquesta. La R4 son dos spits i no dos burils, a sobre hi ha un clau amb cordino i 0'5m sota el bolt l'altre clau.
    Els claus costen de veure. Al descens tot és correcte fins la font. Després es segueix, en un gir de 180 es continua recte per camí (fita) i en un altre 180 s'abandona PR i es tira recte. Cal estar després al loro per reconèixer punt per on s'ha accedit i agafar-lo avall per retornar al cotxe (fita).
    Via *** .

    ResponElimina
  4. Feta avui, de moment tot segueix igual. Merci per la piada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per actualitzar la informació!
      Salut i metres!!!

      Elimina
  5. Un cop al cim anar baixant cap als Castellets (mirant al buit a l'esquerra) i trobar la Canal q duvideix les Agudes. Baixar facil 40 mts i a la dreta veurem un srbre (trincs avellaner) amb baga i maillon q vam deixar. Rappel de 60 mts q et deixa (ojo desgrimpar 10 mts molt facils, al peu del 2n tram de terra incignita. Es fetorna x l accés i en 25 minuts més ets al cotxe directament. Salut (Tranki)

    ResponElimina