dilluns, 12 d’octubre del 2020

Fernández Molero a Roca Farena.




Segurament es tracti de l'itinerari més clàssic d'aquesta paret,seguit d'aprop per la veïna Catalunya. La Fernández Molero ens ha semblat una molt recomanable via de fissures: vertical,mantinguda i amb ambient des del primer metre.
La roca és bona o sanejada,potser un pèl pul.lida a l'entrada i amb un curt tram a controlar al mig de la segona tirada.


Accés: Municipi de Farena.Si hi arribem des de La Riba trobarem uns aparcaments a ma esquerra només entrar al poble.
Aproximació: Recular un centenar de metres per la carretera que porta a La Riba.
Al costat d'una casa trobarem l'inici d'una pista amb una barrera i un cartell advertint de possibles regulacions a l'escalada.
Seguirem aquesta pista de baixada fins al riu,des d'on veurem perfectament la via i la paret.Creuar el riu pel millor lloc i localitzar l'inici a la dreta,parabolts daurats visibles i fissura ample.


Orientació: Diria que és Nord Oest,potser que tingui sol una estona al final del dia.
Grau Obligat: V+/A1.
Horaris: Aproximació 20',via i rapelar-la 3'5 hores i retorn 25'.
Material: La via malgrat ser de fissures es troba parabolada.Això vol dir que sinó ens fa res fer passos de V+/6a amb la xapa un parell de metres per sota dels peus farem la via només amb unes 16 cintes.
Si això no ens barrufa o anem a trampejar farem bé de dur un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3.
La primera xapa queda prou alta,nosaltres hi hem entatxonat un del 4 ( hi ha qui ho soluciona amb micros ) que no hem tornat a possar en tota la via.


Descens: Dos ràpels de 40 metres.La darrera reunió l'hem fet una sabina amb cordinos i maillón de la que hem fet un primer ràpel fins a una instal.lació que hi ha a la dreta de R2 ( 2 bolts amb 1 anella,canviar cordino ) i d'aquí al terra.
El ràpel de la sabina crec que és millor fer-la d'una instal.lació més nova que hi ha a la dreta i que nosaltres no hem vist.
Rapels volats.
Ressenya: Lacordadacentenaria.
Gràcies!!!





2 comentaris:

  1. Home!! Per no se Osona, no esta malament......jiji
    Una abraçada payu.

    ResponElimina
  2. Qui vol calcari abrassiu tenint tota la gama de gresos per anar fent enderrocs!?
    Salut i escombreres!!!!

    ResponElimina