dilluns, 26 d’octubre del 2020

Via dels Jordis al Gresolet.




M'ha semblat el típic recorregut de ressalts,amb molts trams de transició i on costa agafar ambient.Les tres darreres tirades si que ténen un caràcter més aeri i hi ha alguns bonys prou ben parits.
És d'agrair la gran pencada dels primers ascensionistes però calen més repeticions perque perdi el toc herbós que de moment desprèn l'escalada.El mateix passa amb la roca,malgrat haver cardat lo gros avall encara caldrà anar amb compte amb el que trinquem.


Accés: Estacionar al darrer revolt que hi ha just sota del Gresolet.Ampli cul de sac.
Aproximació: Des de l'esplanada on aparquem prenem el sender dels Cavalls del Vent senyalitzat amb marques taronges.El seguim durant un minut i mig fins que trobem un corriol amb una fita que ens mena a una tartera.Pujarem per aquesta tartera,una mica incómode,fins a ser a l'alçada del primer ressalt de la via.En aquest punt hi ha una traça xarracada i amb dues fites a l'inici que ens deixarà a l'inici de la via.Placa metàlica i assegurançes visibles.


Horaris: Aproximació 20 minuts,via 4'15 hores i descens 1'5 hores.
Grau obligat: La tercera tirada l'he trobat més obligada que la resta del recorregut.Anava de segón i m'ha semblat de 6a/A1 per anar a trincar un boix.La resta trampejable amb V+/A1.


Orientació: Sud,sol a partir de les 9.
Material: Un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2 i algún empotrador.


Descens: Ens hem perdut però diria que convé iniciar-lo baixant i flanquejant per les boixedes fins assolir un coll.
Arribats a aquest coll diria que cal remontar el vessant fins a una pista.Nosaltres enlloc d'aixó hem seguit flanquejant i al cap d'una estona hem remontat fins la pista.
Sigui com sigui.Un cop a la pista la seguirem de baixada fins al Refugi del Gresolet.A la part final de la pista les marques de color carbassa ens guiaran per una drecera molt guapa a través d'una fageda.
Ressenyes: Tot el material gràfic és gentilessa d'en Josep Santasusana de la Lacordadacentenraia.Moltes gràcies!!!

2 comentaris: