dimecres, 13 d’octubre del 2021

Plors i Violes a la Dent d'en Rosell.



La via ens ha semblat variada i alterna constantment trams fissurats de diverses amplades amb plaques d'escalada prou atlètica. El pany de paret és el que és i això fa que anem trobant constantment trams herbosos saltejats de ressalts guapos de roca. En molts d'aquests passatges de pedra hi queda molsa que ens farà anar atents a no cardar misto, si es va fent anirà quedant neta.

Accés: A Queralbs agafem la carretera que puja a Fontalba. Només la seguirem un o dos quilòmetres aparcant a ma esquerra quan ens creuem amb el camí que puja cap a Núria.
Aproximació: Cal seguir el camí que puja a Núria. Aquest camí ofereix dues variants, a nosaltres ens interessa el camí dels Duis que passa per sota mateix de la Dent d'en Rossell o Roc dels Duis ( trencant a ma esquerra ).Arribem a la base de la paret després de fer una breu baixada i circulem pel peu de la Dent caminant per l'antiga via del Cremallera,ample i emporlanada. Creuem el túnel de Fanals i hi pugem al damunt amb l'ajuda d'uns graons metàl·lics i d'unes cordes. Passem pel peu de via de la Dr.Neret i 100 metres després trobem l'inici de la Plors i violes ( parabolt visible i ampolla d'aigua a mode de pot de ressenyes ).



Orientació: Est,diria que te ombra a partir del migdia.
Horaris: Aproximació 50',via 3 hores i mitja i descens 1 hora.
Grau obligat: 6a/A1.



Material: Alguns tascons,12 cintes exprés,un estrep i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3.Si es va just de grau pot fer servei repetir alguna/es peça/ces entre el 0.5 i l'1.
Descens: Des del final de la via acaba de pujar uns vint metres i flanquejar a la dreta fins a trobar una traça que baixa per una canal ben ample fins la base de la paret.

2 comentaris:

  1. En algun lloc he vist que comparen aquesta via a la Blues de Comalestorres. Sobre gustos no hi ha res escrit, però des del meu punt de vista s'assemblen com un ou a una castanya

    ResponElimina