dilluns, 22 de maig del 2023

Lucky Jom al Balcó de la Lluna.



Escalada ideal per si volem fer metres sense caminar massa ja que tant l'aproximació com el retorn els fem en baixada i duren poc més de vint minuts respectivament. La via en si alterna trams bons ( 60% ) amb trams de rostoll ( 40 % ), menció especial a la magnífica placa de la segona tirada que per alguns ja justifica la visita. Molt d'acord amb el que comenta en Luichy a la seva ressenya, hi ha un parell de canals que si s'esquivessin l'itinerari milloraria molt. Malgrat l'assequible graduació jo no la recomanaria com a escalada d'escola donat que hi ha trams per sota del V+ amb alguna nata destacable. Els parabolts ja tenen 30 anys i comencen a tenir força rovell. Hem enllaçat les dues darreres tirades.
 

 
Accés: Monestir de Montserrat, aparcament de pagament amb descomptes a federats.
Aproximació: Agafem el Camí de la Santa Cova i el seguim de baixada un quart d'hora. Un pèl abans de la Santa Cova agafarem un corriol que discorre paral·lel al camí, de seguida distingirem la silueta característica de l'esperó pel qual discorre la Lucky-Jom.
Orientació: est diria que te sol fins a les 3.
Horaris: Aproximació 20',via 4 hores i baixada 20'. 
 

 
Material: Nosaltres hem passat amb el semàfor d'Aliens,una xapa i femella per un parabolt del 10 a la sortida de R3,24 cintes exprés així com dos pedals. A la topo d'en Luichy deman un friend del 2.5 que no hem posat i abans es posava un 0.75 a l'alçada de la segona xapa que algú ha posat al segon llarg. Es passa bé però si algú vol cardar quatre cops de xerrac tampoc passaria res així com canviar un pingo de 2 metres de corda per entrar a R5 o reposar quatre sabines llaçades.
Grau obligat: V/A1e.


Descens:Pugem un pèl amb tendència esquerra a buscar el camí de Sant Miquel i seguint aquest camí a la dreta en baixada atenyem el Monestir.
Ressenyes: Luichy,Ballart y Desventurasymilagros. Gràcies!!!
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada