divendres, 16 de setembre del 2011

Cuanto Cuesta a Dellui.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Ressenya: La de les 100 millors i la d'en Luichy.
-Material: Un joc de Camalots fins al 2 ( 3 opcional ), joc de bicoins i els aliens a partir del blau.
-Aproximació: Hem de pujar en direcció al Refugi de l'Estany Llonc. Passat l'aparcament on et deixen els taxis, seguint la pista, trobem una font i al cap de poc un trencant a la dreta que creua al riu. El seguim i després d'una forta pujada anem a petar a una vall. Hem de saltar a darrera de les pirmeres muntanyes que tenquen la vall,són les Agulles de Dellui per la cara que no s'escala. Primer no trobem camí peró més amunt n'enganxem un que seguim a l'esquerra fins a una tartera on ja veiem la paret que escalarem. Remontem la tartera fins la base de la paret. La via comença en un díedre-fissura súper lógic,a l'esquerra de l'Esperó Esmolat. Just a l'esquerra del díedre d'entrada hi ha com una llastra característica que forma un altre díedre. Si no hem escalat mai a aquesta paret o no coneixem la zona o no portem mapa... el més fàcil serà pujar al refugi i d'aquí acabar d'anar a les Agulles. El guarda del refugi és un tio super enrotllat i segur que gustosament ens informarà de les vies i l'aproximació.
-Via: La via està bé peró ens ha d'agradar caminar,si pugem fins allà només per escalar potser no ens compensi. En algún punt no ens ha semblat massa lógica i hi ha algún parabolt al costat de fisures on els friends queden a caldo. De grau obligat potser V. Bona roca i trams guapos de díedre.
-Descèns: Caminant per la vessant contraria,arribarem a un camí que planeja i que si seguim a la dreta tornem a peu de via ( 15 minuts més aprox. ), si no anem baixant cap a la vall i a la seva dreta trobem un camí que ens retorna a la pista a l'alçada de la font.

1 comentari:

  1. els parabolts al costat de fissures no son de la via. Afegits després per ¿¿??.
    En tot cas ja no hi son.
    Reequipada amb un parell de petites variacions.

    ResponElimina