dissabte, 17 de setembre del 2011

Via de Depart a Pierre Lys.

-Cordada: Marc Sureda i Busquets.
-Ressenya: La de ressenya.net i mola un croquis que surt a lanochedelloro per ubicar la via.
-Aproximació: Ràpida, hem de creuar el riu per la tirolina número 4. Es començen a contar vinguent des de Quillan. Per tant vinguent de la frontera serà la primera,hem d'aparcar al final del congost en una area de descans i recular uns cinc minuts per la carretera. Creuem la tirolina ( davant d'unes arcades dels tunels,sota mateix de la Gran Paret ) i pugem uns metres a l'esquerra,damunt del tunel. La via comença en un bloc adosat ( bolts visibles i també pedra sicada ), va a la dreta de l'Arca Perduda.
-Material: Hem fet servir només cintes ( vora les 14 ), duiem algún ferro peró no l'hem possat. També duiem el cargol i la xapa d'espit que indica la ressenya peró no hem vist on posar-la. Ah! material per fer la tirolina.
-Via: A veure... l'hem trobada un xic herbosa. Si que te algún tram de díedre que està bé i algún de placa que també està bé peró no ens ha semblat cap maravella. Potser l'hem trobada herbosa perquè ha anat ploguent i està tot més ufanós. Fa uns mesos vàrem fer l'Arca Perduda i ens va semblar bastant més bonica. Obligat entre el V+ i el 6a.
-Descèns: Del cim cap a l'esquerra a enganxar una tartera,aquesta s'ajunta amb una de més gran i baixem per ella. Després anem a la dreta i baixem una altre tartera amb cordes fixes fins al tunel,passem per dins i sortim a sota del peu de via. Fites,marques blaves i després flourescents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada