dimarts, 25 d’octubre del 2011

Francesc Casanoves i Pera Als Plecs del Llibre

-Cordada: Teo i Manel.
-Ressenya: hem sembla que portàvem la del bloc "muntanyec", però la via no té pèrdua.
-Material: unes 15 cintes. Via equipada.
-Aproximació: nosaltres vam anar des de Santa Cecilia.Agar el camí de l'arrel cap a la dreta fins la canal del migdia i pujarla. Baixar per l'altre costat, passar una pintada grossa que marca el Montgrós, un cartell que diu cap al plecs del llibre, i just deprés de la balma dels plecs, a la dreta surt un  camí amb unes fites  que puja per una canal amb marques verdes fins al peu de la via.Des d'aquí ja es veu bé la via, i es veu a la R1 una placa metàlica en memória d'en Francesc Casanoves.
M'han dit que és millor (més curt i no tant matat) pujar des de can Jorba, i que la baixada després també és millor.Nosaltres vam tardar 1h 15-30 min.
-Via: la veritat és que ens va agradar molt. El 2on i el 5é llargs són molt guapos i mantinguts: el 2 on un 6a ben finet i el 5é un V+/6a amb un xic més de canto. Els altres llargs també són guapos i en conjunt tota la via és aèria i mantinguda. 3-4 hores.
-Descens:Un cop a la R5 anem fins a un coll: aquí podem escollir entre pujar al Montgrós (un llarg de IV+ i 100 metres de II/III) i des del cim devallar pel nord fins casi la portella del migdia, baixar la canal fins el camí de l'arrel i Santa Cecília, o al coll fer un rappel de 30 metres, baixar per un esperò marcat amb fites que ens torna al peu de via, i des d'aquí desfer el camí. Ens sembla que aquesta opció és la millor si venim des de can Jorba, i la del Montgrós si ho fem des de Santa Cecília. 1 hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada