dijous, 9 de febrer del 2012

La Familia Trapp a Roca Ponça.



 Aquesta la vaig fer amb en Roger el Setembre de 2009, he intentat recuperar la ressenya de l'skaladablogspot.com peró no n'he sapigut, si algú me la pot passa la penjaré:


 " Via La familia Trapp a la Roca Ponça de Solius.


-Company de cordada: Roger Valimañas

-Aproximació: Evident,mireu sinó la Casal de Roca Ponça.

-Ressenya: Duiem la "general" de Roca Ponça que surt als Fills de Solius,molt millor una que hi ha només d'aquesta via.No se si surt a fillsdesolius,a skaladablogspot.com o alguna cosa així si que hi surt.

-Material: Només pel primer llarg:cordinos fins per escanyar un parell de falques metàliques que hi ha i claus,a part d'estreps.De claus nosaltres n'hem possat 7:dues v faders ( petita i mitjana ) per fer una flor en un forat on sembla que ha saltat una falca metàlica per abastar el primer espit,un extraplà mitjà Charlet Mooser  ( crec que el més llarg també hagués entrat ),una v Faders gran,un platano petit,una p i una altre v mitjana.Col.locats per aquest ordre,els tres últims per assegurar el lliure que hi ha després del segon espit.Són pocs metres i de V+ segons una ressenya i IV segons l'altre,o sigui que si us els voleu estalviar vosaltres mateixos.La flor que hem fet segurament te la pots estalviar amb una v ample retallada.Els altres dos llargs totalment equipats.Espits del 10,falques metàl.liques i algun parabolt ( la creua alguna via ? ).

-Via: Tenint en compte que és una via d'uns 70 metres està bastanat bé.El primer llarg és el més laboriós amb diferència.A la ressenya general no es veu massa bé peró a la concreta de la via,si:després del segon espit flanqueijar a l'esquerra per una mena de repisseta,no seguir per una mena de díedre amb un plom trencat ( Welcome to Solius ? ).El segon llarg és molt guapo i es pot fer bastant en lliure ( fent 6a o així queden un parell de passos d'A0 ).La tercera tirada és bastant guarra.Per mi la via obliga a el que obliga el primer llarg:V+/A2,tot i que diuen que aquest V+ és un IV+ i que es pot fer en A1...a mi no m'ha semblat cap de les dues coses.La resta es fa bé amb V/Ae.

-Descèns : Ràpel de 35 metres per la cara Oest.Amb una seixanta potser també arriba i sinó hi ha alguna reunió intermitja. "

6 comentaris:

  1. Ei nanu molt bona aquesta... els meus anys per Girona,quan estava aborrit feia la familia trapp i la via dels casals, la del casal l'hauré fet 9 o 10 vegades i la trapp 4 una d'elles sol. Per lo petita que és la roca ponça està molt ben aprofitada i els llargs són xulos i finets. Quins records... de la roca ponça amb compte tb és pot baixar a peu...
    Apa salut company!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Ylerget!. A mi personalment Solius m'agrada molt, encara que darrerament el tinc una miqueta abandonat. El calcari i el bon canto de la Terra Ferma em te ben abduit,jeje...

      Escolta m'agradria fer la Cor a la roca, a la Sud de la Roca Ponça.L'has fet o en tens referències?i de les altres vies d'artificial de la Roca Ponça,les has fet?

      Totes les vies de la Roca Ponça estan bé peró a mi m'agrada especialment la Flames de pedra.

      Elimina
    2. Ei bloc empotrat... tens rao que la flames és molt guapa ja no la recordava. La Cor tb la vai fer un cop i l'artificial és finet amb ganxets, em va agradar... les d'artificial més díficils que aquestes ja no les he fet.
      Apa si descubreixes alguna joia ja passaras info
      Salut!

      Elimina
  2. Si, a la ressenya ja possa que portis un parell de ganxos. A veure quan trobo algú per anar a fer-la i ja piarem. Tant si és un tresor com un rostoll s'ha de piar!.
    Bones escalades!

    ResponElimina
  3. Hola,

    JA se que és un post antic, però aprofito per si algu mai el consulta busant info:

    la COR de ROCA és "especial" i perillosa, el A2+ té un perill de caiguda directa, ja que parteixes de repisa, una mica elevada i a la que es pot acccedir sense escalar el llarg anterior...d'allà es fan tres o quatre passos expo i s'assoleix la fissura, i ja és més senzill.

    El llarg de A2+ en lliure serà 6c, adherencia crostosa típica a pèl ( en certa manera fas un solo)..és tant perillós com en artifo,

    A la mateixa cara vam escalar en solo l'accés i l canal que queda a la dreta...una TRAVESSIA iNTEGRAL de la roca ponça entrant per la sud i desgrimpant per la nord...per primer cop el 81 i repetit el 2011 quan vam fer la COR DE ROCA

    ResponElimina
  4. buff...quina por!. Si hi vaig millor que agafi el crashpad per possar sota la repissa...jajaja....

    ResponElimina