dilluns, 19 de març del 2012

UESMAP a Esplovins.


 -Cordada: Manel i Busquets.
-Aproximació: Podem aparcar bé a l'aparcament de la ferrada o bé seguir la carretera en direcció Coll de Nargó ( si venim d'Oliana ). Entre els primer i el segon tunel que passarem agafem la carretera vella a la dreta i al cap d'uns cent metres hi ha un aparcament a la dreta. Amb la foto de l'enlla es veu perfectament la via. Creuem la carretera i pujem per un torrent ( fites ) en la vertical de la via més o menys. L'aproximació segueix per dins del torrent sortint-ne un parell de vegades fins que els torrent acaba. A peu de via hi ha el nom picat i es veuen els parabolts. Un enllaç amb la foto de la via:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi5G-Fds4hMwjGmtMBflpDkv8h6eQK4H_htm1-M1xWKnthVmXRinP0TICG17iPllZRmORWPyn16lgyDcF0hmov6HETGcx3FtfM8MajUCr2u5nIshGotgNoG9uzw51dk-Ju2Th7gCBOglY/s1600/RESENYA+OLIANA+FOTO.jpg
-Material: Nosaltres hem possat tascons, Aliens groc,vermell i gris. Camalots 0.75, 1 i 2.
-Via: Ens ha agradat molt. És una via molt ben trobada amb tots els llargs més o menys bons. L'aperturista ha fotut una bona feinada per deixar la via ben arreglada i equipada. La roca és en general bona, si més no sanejada, tot i així te algún tram puntual on cal estar atent. Pel que fa a l'equipament, hi trobem parabolts i pitons casolans. La majoria d'aquests ténen cordinos penjant per facilitar-ne la localització i si volem per xapar abans d'hora ( bons i ben nusats ). Tot i que la via te força ferro cal escalar, el que no hem de navegar ja que sempre veiem la següent assegurança. El grau obligat deu rondar el 6a o 6a+. Ens hem saltat la R3, 60 metres justets.
-Descèns: Hem d'anar a l'esquerra a buscar el camí de baixada de la ferrada. Hem d'anar seguint marques blaves ( no les trobem just sortir de la via sinó un xic més enllà ), compte perquè a vegades les marques costen de seguir. Hi ha dos punts on és fàcil perdre-les, en tots dos casos les marques queden per sobre, les encigalades estan fressades.

4 comentaris:

  1. Bones, nosaltres ens volem ficar ja mateix a la via però teníem dubtes de l'horari que demana i volíem esperar al canvi d'hora, vosaltres en quan temps la veu fer ???

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Pelake!, k tal?, nosaltres vàrem anar amb la calma. No et sabria dir l'horari exacte peró crec que ens hi vàrem posar cap a les 10 i vàrem acabar cap a les 6.Unes 8 hores, anàvem força lents i la via es pot fer més ràpid. Amb les hores de llum que hi ha ara segur que la podeu fer, que si espereu gaire potser us hi farà massa calor. Diria que la paret te orientació S.E., sol des de primera hora fins les 14 o les 15 hores. La via no dona per empalmar massa llargs peró si que te prou ferro com per no haver de buscar massa el camí.
      Si necessites res més ja diras, sinó espero veure la piada!.
      Fins aviat!

      Elimina
  2. Bones! no vau trobar a faltar algun pitó al primer llarg vosaltres? No recordo exactament a quina època la vam fer, però era aquest any i al primer llarg em vaig troba que hi faltava un pitó i hi havia un pas força obligat amb mala caiguda. Per altra banda, algun dels pitons casolans se'ls obre la soldadura de l'anella per xapar-los.

    Tot i així la via ens va agradar molt i vam tenir la sensació d'haver escalat de valent. Per disfrutar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Castigat!.
      No recordo que faltes cap clau al primer llarg, suposo que si ho hagués detectat ho hauria marcat a l'explicació de la via. No crec que mires la ressenya mentre escalava la primera tirada ja que sempre es veia ferro per tant pot ser que faltes i no ho veies.
      A nosaltres també ens va agradar molt la via, a mi potser sigui la que m'ha agradat més de les que he fet a la paret. N'hi ha una altre de l'Hita a la paret que es diu Anna no se qué...no en tens pas referències?.
      Bones escalades i encantat de llegir-te al nostre blog!

      Elimina