dilluns, 18 de febrer del 2013

Pastelina a la Roca dels Arcs.



-Cordada: Pere Bosc, Manel i Busquets.
-Ressenyes: La d`Escalatroncs i la d'en Joan Asín. Aquí penjo la d'en Lluís de romanticguerrer que ens va anar molt bé,merci!.





-Orientació: Sud, a la Roca dels Arcs l'hi comença a tocar el sol per la dreta i també és aquest el primer pany de paret que queda a l'ombra.
-Aproximació: La via queda a la dreta de la paret, al pany de més cap a la carretera. Hi ha diverses traçes que s'enfilen a la paret des d'aquella banda. Si arribem a la via per l'esquerra ja veruem una pintada ben gran que possa PASTELINA i si arribem per la dreta veurem una P picada.




-Material: Alien groc i un parell de Camalots ( .75 i 1 ).
-Via:Fins a la placa de l'inici del segon llarg és molt guapa, després la paret és el que és i la cosa afluixa. De totes maneres a la part alta surt per una placa força bonica. La roca és bona als trams més difícils però a les zones més fàcils cal anar amb compte. A la tercera tirada ens hem perdut per no mirar bé la ressenya: xapat el tercer bolt no anar més a la dreta que també hi ha un díedre, pujar pel díedre que hi ha just al damunt d'aquest bolt. El grau obligat deu ser de V/A1.Hem enllaçat les dues darreres tirades.




-Descens: Doncs el de sempre, si anem per la baixada de la dreta en farem més via i si anem per l'esquerra serà una baixada més llarga però més còmode.

2 comentaris:

  1. enharabona per la via...
    una cosa: com estava la baixada de la dreta?
    estava gelada o què?

    vinga, salut i escalades !!!

    ResponElimina
  2. Hola Jan,
    jo després de fer aquesta via m'en vaig anar cap a la Roca Alta i per tant no se com estava la baixada de la dreta.
    En Pere si que va baixar per la dreta amb una colla que sortien de la Bukanan. A veure si algú d'aquests llegeix el comentari i et pot aclarir com està el tema...em sembla que és de les baixades més malparides de tot el Montsec,jajaja...
    Sort!!!!

    ResponElimina