dimecres, 6 de febrer del 2013

Temps de Neu a la Pala Alta.



-Material: Nosaltres hem utilitzat alguns tascons i un joc complert de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4 repetint del 0.75 al 3, ho hem possat tot!.
-Aproximació: Seguim la pista i passem el pany del Díedre Blanqueta i de la Mariola, hem de buscar el peu de via un xic més enllà. El primer llarg està equipat amb parabolts i aquests es veuen des de la pista. Hi ha una bona traça que puja a peu de via, ja que aquest primer llarg moltes cordades l'utilitzen per entrar a la Via Lluís.




-Orientació: Sud total, aquest dia fotia un vent de nord potent i nosaltres vàrem escalar en màniga curta.
-Altres piades: Al bloc Agulletes Cróniques. i al de l'Edu.




-Via:  Bona via d'autoprotecció sobre un rocam excel.lent. La primera i la tercera tirada són pur tràmit, totalment equipades amb parabolts en contrast amb la segona tirada que tant sols te dos ponts de roca. El que dóna caràcter a l'escalada és aquest segon llarg, si voleu descobrir-lo per vosaltres mateixos no continueu llegint aquest apartat. El segon llarg comença amb un tram de fissura díedre lleugerment desplomat i amb bona presa, es pot assegurar bé amb un o dos Camalots del 3 i abans a l'esquerra podrem col.locar peçes del tipus Alien o tascons. Superat aquest primer resalt tenim una zona tombada on podem refer-nos de l'apretada, aquí hem col.locat un Camalot del 4 encara que crec que podem possar peçes més petites, de totes maneres si portem peçes grans ( C3 o C4 ) millor deixar pes aquí per que més a dalt ja no entren. Seguim una evident fissura que ratlla intermitent la placa que escalem ( pont de roca ), seguim escalant més o menys rectes fins que la fissura desapareix i llavors continuem rectes amb certa tendència a l'esquerra, hi ha un segon pont de roca que costa de veure. Aquest tram deu ser un 6a+ on ens podem anar assegurant sobre la marxa peró no se si donat el cas es podria fer tot en artificial.La roca és excel.lent en tot aquest llarg, tant sols un tram de blocs sospitosos arribant a la reunió.M'ha semblat que tenia una diificultat i un estil semblant a la quarta tirada de la Pau Ranger Rut, potser la placa de la T.d.N. és un xic més sostinguda que la de la P.R.R.




-Descèns: Evident, carenar a la dreta fins al Coll de Porta on retrobem la pista per la que hem aproximat.

6 comentaris:

  1. Hola Marc, de descens ara ja es pot aprofitar i sortir cap a dalt a l'oest,esquerra dalt la paret, i baixar per la nova canal de descens darrera l'agulla dels pelats. Ja arreglada, podada i amb algun tram de corda fixa i ràpel de 7m amb corda ja instalada.
    També pots fer alguna vieta esportiva de les noves.... al més pur estil aromes de Camarasa, Sa...

    Molt apte per fer una segona via en el dia, i també pq et deixa molt proper al parquing.
    Salut,

    Segarra

    ResponElimina
  2. eo, avui ens hi hem ficat, xo 'només' duiem fins a C2 i sense repetir res.. qui us havia avisat malditos? després de provar la fissura desplomada i veure l'hostion al canto sense peces grans, hem fet la trampa d'entrar per la del Lluís i tornar a caçar el llarg per sobre d'aquesta fissu.. molt guapu, xo no dius res del segon desplom on, o jo no hi he entrat bé, o m'ha sonat a expo! un clau hi aniria de luju.. coses de passar de primer o de segon, xq la colega no li ha costat, i jo que veia la caiguda repissera xunga.. va, ja piularé. Per mi un llarg excel.lent marca de la casa amb tot el caràcter del montroig concentrat

    ResponElimina
  3. Marc: Merci per la currada!!!!,haurem d'anar a provar aquestes vietes que el dia que les feia el teu germà i en Marc es veien ben assequibles,sa?!!!!jajajaja. A veure si se us acaba la neu i podem anar a fer un Manguele trip segona part,jajajaja....

    Edu: jo si posa excèntrics agafo del C3 en amunt sempre i s'hi veig una fissura dels TAK neta de VI doblo números...kedut pa mai cardat!!!!!jajaja, guapa via,no?

    ResponElimina
  4. Ei Marc, T'animaries a vindre el 15,16 i 17 de març a fer bloc a Albarracin, jo fins llavors esquiare, però fem viatget fanàtic amb la penya de Tàrrega a aquesta bonica serra i ja saps Bloca o Muere Saa.

    Venga tio si t'animes ja saps, que riurem i et molara,
    Salut

    ResponElimina
  5. Eo Marc!!!! ostia podria estar molt bé!!!!con el craxpad i su movida,sae? ahi llegando al crux,saes? y haciendo un mantel k te kagas,neng!!!!ya veeeeeeeeee......

    Anem xerrant!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. e llarg molt guapu si! hi tornarem per fer-lo sencer amb les peces grans..

    ResponElimina