dimecres, 17 d’abril del 2013

Arts Erótics i Tomahawk a la Mamella.



-Cordada: Jordi Terradas i Busquets.
-Ressenyes: De la Tomahawk s'en poden trobar moltes a internet. De l'Arts Erótics crec que només hi ha la guia de la Plantació de l'Indi.
-Material: La Tomahawk està totalment equipada amb parabolts i a l'Arts Erótics hem utilitzat l'Alien groc i els Camalots 0.5,2,3 i 4. Per aquesta darrera via també és aconsellable utilitzar doble corda i cintes llargues per evitar el fregament.




-Aproximació: Si anem expressament a pujar a la Mamella crec que l'aproximació més ràpida és des de els Gorros. Nosaltres hem fet primer una via a la Roca Sant Cugat i després una altre a la Oest de la Mamella.
-Tomahawk: Via per gaudir de la bona roca de la Plantació sense complicacions, segona tirada vertical i xula. La longitud de les dues tirades donaria per enllaçar-les peró el primer llarg fot un flanqueig considerable a la dreta abans de reunió, nosaltres no hem enllaçat. V obligat.



-Arts Erótics: Aquesta és una altre historia. A la guia de la Plantació la qualifiiquen d'escalada exposada, amb el grau ajustat i bona roca. A veure...el grau a mi no m'ha semblat ajustat ni molt menys, deu ser V+/6a ( com a molt ) i V+ obligat. El tema de la roca. en general bona peró al tram final de la fissura i sobretot a la rampa somital és dolenta tot i que aquest és un tram fàcil. A la placa que hi ha a sota la fissura la roca és bona peró suposo que al ser una via poc feta hi ha crostetes, així que compte. El tema d'exposada, no ho se, jo anava una miqueta acollonit i escalar amb por fa escalar malament. Per tant en comptes de fer valoracions sobre l'exposció que serien totalment subjectives prefereixo explicar el que hem trobat:
R1 de tres burins, sans peró rovellats. El primer buril es troba a uns dos-tres metres de la reunió. Un cop xapat aquest buril entra un 0.5 un metre més a dalt. Possat el friennd en qüestió superem un passet més difícil i vertical i anem rectes cap un parell de bons merlets a la mateixa alçada que podem llaçar. Fàcil a l'esquerra a xapar el segon buril. D'aquí acabem de flanqeuijar cap a la fissura ( pont de roca a l'inici i clau al final ).
Una bona tàctica pot ser escalar primer alguna via de l'agulla com la Carisma. o la Tomahawk i rapelant pendulem una miqueta per controlar el tema. Nosaltres així ho hem fet i de baixada hem parat a la R1 on hem començat la via.



-Descens: Un ràpel de 40-50 metres per la cara Sud ( 2 burins i un parabolt ).


5 comentaris:

  1. Bona descripció de l'arts eròtics, merci per la informació!

    ResponElimina
  2. Llegeixo "... Nosaltres així ho hem fet i de baixada hem parat a la R1 on hem començat la via.". Vol dir que heu començat a la R1?
    Doncs ja no pots tatxar la via...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume: Merci,espero que serveixi d'alguna cosa que a la xarxa no hi surt gaire res i aquesta via pot anar molt bé per fer de baixda de la Mamella.

      No Tatxing i Si Rajing: El primer llarg ja l'haviem fet em sembla que era un dia que baixavem de tatxar la Nostromo que queda per allà a prop i que te un llarg de travessa de 6b molt xulo. Encara que es pot fer en V/A1 com la Supertram!.

      Elimina
  3. Òstia, ara me'n recordo! Sí, sí, es feia molt bé, sense problemes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort que sempre quedaran racons on no hi ha lloc per a la mediocritat,jajajaja...

      Elimina