divendres, 5 d’abril del 2013

Esperó Limaban al Toix.



-Cordada: Nis, Raquel, Txus i Busquets.
-Ressenya: 


-Material: En principi la via està totalment equipada amb parabolts a les dues primeres tirades i algun pitó i pont de roca als altres llargs. Es pot possar alguna peça per rematar als llargs de dalt.
-Accés/Aproximació: Hem d'anar a l'urbanització Maryvilla i seguir les indicacions del Mirador del Toix fins a un carrer sense sortida on aparquem. Davant nostre ja es veu l'esperó i la fissura de la segona tirada, l'inici de la via el trobem a la vertical d'aquesta en un sector esportiu.Nosaltres hem entrat per una via esportiva de V+ equipada amb xapes i bastant bonica, l'entrada original te pinta d'anar per l'esquerra del fil de l'esperó, sembla més fàcil peró es veu desequipada.




-Via: Senzilla peró molt maca, especialment la bavaressa de la segona tirada encara que està una miqueta pulida.Cal parar atenció amb alguns blocs durant la via, suposo que al haver-hi sempre gent rondant per sota la via els escaladors no gossen fotre'ls avall. De totes maneres es poden esquivar facilment...que és una Love Climbing collons!!!!. Obligat V. Per arribar a la reunió 3 cal flanqueijar per una vira i anar a trobar l'esperó en el seu punt més baix, la tercera reunió es fa d'un químic i no la veus fins que no la tens als nasos, hi ha una fita que ens indica el flanqueig , compte no caradar-la d'altabaix amb la corda!!!. Durant la via anirem trobant pintades de T.I. ( Toix Integral ) que marquen el camí.



-Descens: Crec que es pot baixar caminant però nosaltres hem rapelat.De l'última reunió acabar d'arribar a un coll. Aquí tirem un ràpel de 30 ( o millor desgrimpar, moltes pedres ) i un segon de 60. Tornem per camí fressat i evident al cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada