dijous, 21 de novembre del 2013

Punxadits a Roca Maura.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Orientació: Sud Est, nosaltres hem entrat a quarts de quatre i hem estar tota la via a l'ombra.
-Material: Via pràcticament equipada, només hem possat un parell de Camalots per arribar al primer parabolt ( Camalots 0.5 i 2 ). Si es va just de grau a les altres tirades, sobretot a la darrera, la roca permet possar més peçes.


-Accés/Aproximació: Hem d'anar a l'urbanització Roca Maura de l'Estartit. Un cop aquí enfilar-nos cap a dalt de l'urbanització. Arribem al carrer més alt de la mateixa i el seguim en direcció E. Aparquem més o menys a la vertical de les antenes. Amb la foto de la ressenya veiem perfectament la via, amb cinc minuts en plantem a peu de via. La via comença a la dreta de la Poseidon per un díedre evident ( pont de roca i bolt visibles ).


-Via: L'última tirada te ambient i és sostinguda, a més el tercer llarg va per una cova ben curiosa,potser ens vàren agradar més la Via del Maño  ( més difícil i menys equipada ) i la Poseidon ( també més xunga però aquesta més equipada ) ja que són més sostingudes i tenen una mica més d'ambient pel que és la paret. Ara ja sabeu que per gustos els colors, de totes maneres com que l'aproximació i la baixada són ràpides es podeu enllaçar les tres en el dia i decidir quina és millor. La roca ha estat sanejada peró es deu haver fet poc i encara baixen coses. Les reunions no estan equipades per rapelar.
Sembla ser que en algun punt la via creua la via Mandràgora, oberta per membres de la U.E.C. de Girona, potser als anys seixanta i segurament a la cordada hi havia en Ramon Font, en Boix i en Palahí.
Més informació al bloc dels aperturistes.


-Descens: Seguim la pista de baix i a l'alçada un coll sobre el sector d'esportiva, a uns 300 metres del final de la via. Baixem cap a l'esquerra per un corriol força dret, passant pel sector d'esportiva de Roca Maura i acabem de baixar a l'urbanització. Seguim el carrer a l'esquerra i ràpidament tornem a ser al cotxe.

2 comentaris:

  1. Fotia tramuntana, no? Per la foto de la xapa ho sembla... Un finde que pugi aquí dalt m'hi hauràs de portar...

    Aquest finde què fas?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!, no ,no aixó era abans de que vinguessin les tramuntanades, de totes maneres la paret queda ben arressarada i quan fa tramuntana ni te n'adones, aquest diumenge hi vàrem esser amb una tramuntanada de Déu i vàrem escalar amb màniga curta....
      Aquest cap de setmna hem quedat amb la Txus, el dissabte segurament tornarem per Canalda i el diumenge fàrem esportiva que tenim un dinar amb la colla de la Raquel. Si et vols apuntar ja saps...

      Elimina