dilluns, 25 de novembre del 2013

Via de l'Ignasi a Canalda.


-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Solsona prendre la carretera que puja a Port del Compte per Coll de Jou ( arribant de Manresa recte ). A coll de Jou girar a l'esquerra direcció Cambrils, aparquem al principi de la paret on  hi ha una pista que surt a l'esquerra i ben a prop un dipósit d'aigua.


-Aproximació: Igual que a la Cherokee Expres. . La via queda uns vint metres a la dreta de la Cherokee Expres, és veu el doble burí vermell que assegura la primera panxeta.
-Orientació: Sud-est,la via ha estat al sol fins cap allà les 3.
-Ressenya: La d'en Parce  ,que és la que penjo aquí a sota,ens ha anat millor que la de l'Edu. Merci a tots dos!.


-Material: Suposo que les cordades rodades a la paret la fan només amb cintes, com que no és el cas nosaltres hem anat posant peces de manera puntual i aquestes van de l'Alien blau al Camalot del 2. Els estreps si fem l'entrada en artificial i si la volem fer amb A1 un Alien gris hi queda a caldo.
-Via: Malgrat la fred que ens va impedir de disfrutar-la del tot la via ens va agradar força. Té bona roca en general,ambientillo i alguns trams guapos d'escalar. Les tirades són curtes i facilment les podrem enllaçar. Els burins són de color vermell,encara que una mica destenyits estan ben conservats. A les reuinons n'hi solen haver un parell més un espit.


Al primer llarg hem entrat pel díedre de l'esquerra d'on marquen les topos, al pas del primer burí hem fet una U anant a voltar per la dreta. Al penúltim llarg per anar del pont de roca fins al segon buril hem passat pel díedret de la dreta, per les topos sembla que hauriem d'anar per l'esquerra.
-Dificultat obligada: V+/A1.


-Descens: Podem rapelar per la mateixa via en dos ràpels llargs ( R5-R2 i R2- terra ). Aquests ràpels coincideixen amb reunions de la via i consten d'un espit amb anella i dos burins amb maillons i/o cordinos, preveure algun recanvi. Nosaltres hem baixat caminant, del final de la via acabar de pujar una miqueta i de seguida enganxem una traça perfectament fitada

4 comentaris:

  1. Iepa!! Ja us vaig veure ja, en el L2. Però no vaig conèixer l'auto. Quin fred feia, oi? Bona via la de l'Ignasi.

    Salut crack.

    ResponElimina
  2. Hola Lluís!!!!, molta fred, massa que no ens va deixar disfrutar la via, però si que és ben parida la via de l'Ignasi, ja vaig veure al teu bloc que la deixaves bé...a veure si puc fer alguna escapadeta entresetmana i ens veiem algun dia.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Saa taxant-se tot Canalda....quin paio deixa't algo o t'hauràs de posar a obrir...jajaja ens veiem pel Moro....
    M.Segarra

    ResponElimina
  4. Saaaaaa?????!!!....sempre quedaran rostolls per tatxar!!!!, abri ya abrimo neng peró en lo secretivo saes????....aviam aixó del moro com akaba....
    Nos vemos neng!!!!!!

    ResponElimina