dilluns, 4 de novembre del 2013

Voie de les 3P al Rocher Saint Julien


-Cordada: Niss i Busquets.
-Accés: Hem d'anar al pobles de Buis-Les Baronnies, uns 100 quilómetres a l'Oest d'Orange. Un cop al poble ja trobarem les inidicacions de " Falise Rocher St. Julien ". Creuem un riu i agafem una carretera de revolts que s'enfila muntanya amunt. Aparcament als dos costats de la carretera a les envistes de la paret a uns 5 quilometres del poble i just abans d'un pont. Queda uns 50 km. a l'Oest d'Orpierre.
-Aproximació: Evident i ràpida ( 20-30 minuts ). A davant mateix de l'aparcament hi ha un cartell i després ja anem trobant fites que tallen una pista i que ens deixen a peu de paret. La via queda a la dreta de la paret, hi ha el nom a peu de via encara que està bastant desdibuixat. Totes les vies ténen el nom escrit a l'inici. La de l'esquerra es diu Dalles Grises i a la dreta i te Le Bastion, aquesta comença en un mena de coll característic.
-Ressenya:


-Orientació: Sud, les parets es troben a uns 500 metres d'altitud, bon lloc per dies freds.
-Material: Via totalment equipada amb químics, si anem justos de grau entren coses més aviat petites.
-Via: Guapa via de placa farcida de canto i amb una roca de pel.licula, sense pulir. Antiga clàssica actualment equipada amb químics. Activitat ràpida per un dia en que s'han de fer quilometres i que facilment podrem combinar amb alguna de les seves veïnes, per exemple amb Le Bastion que és per on raplarem, encara que no es veia tant guapa. Les tirades fan: 40,30 i 35 aproximadament. Més informació al Camp to camp


-Descens: En dos ràpels. Del cim a la repissa ( 40 ) i d'aquí a baix ( 60 ). Si anem amb simple el primer podriem desgrimpar per la repissa peró al segon l'instal.lació queda a 40 metres, o anem amb una 70-80 o bé haurem de rapelar d'un sol químic.


2 comentaris:

  1. Respostes
    1. No ho se una paranoia....
      Està clar que és un sistema per que no s'utilitzin els químics, el cas és que no se perquè algú no volia que s'utilitzes aquest químic:
      1. Via clàssica que debia està amb quatre pitons i ara està cosida a químics. Com que els químics són difícils de petar el guardià de la ètica del lloc decideix inutilitzar el químic d'aquesta manera. No crec perquè al cantó hi havia un espit amb el mateix sistema antixapatge.
      2. Químic mal posat ( com a la Route de la Grimpé,saps? ) i encara no han tingut temps de treure'l ( deu ser complicat ? ). No crec pel tema de l'espit que et dic que hi havia al cantó.
      3.El químic estava a dos pams d'un altre químic,potser al reequipar vàren veure que s'havien passat amb els químics i varen decidir inutilitzar-los així. Cosa que tampoc cuadraria amb l'espit del cantó...

      Elimina