dilluns, 10 de març del 2014

La Mestressa m'estresa! a l'Agulla de Migjorn.





L'altre dia vàrem anar a acabar d'obrir aquesta via que en Berta i en Ramón Pujol tenien començada de fa un parell d'anys a l'Agulla de Migjorn.

L'Aproximació és per el G.R. que puja a la Portella Blanca i un cop a sota la cara Oest de l'Agulla anem cap a peu de paret per rastres de traça. Hem de grimpar una petita diagonal rocosa de dreta a esquerra fins a un petit nínxol on farem la R0. Des de el terra es veu l'equipament de la primera tirada: un pont de roca i un parabolt.



l'Orientació és Oest i el dia que hi vàrem anar, a finals de Febrer, no va entrar el sol fins a quarts de dues.


De material el mínim diria que és algun tascó i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 4.Aquest darrer només el possarem en un pas de la quarta tirada, sense aquesta peça el tema queda obligat ( 6a+ ? ) peró no expossat ja que mig metre per sota el 3 queda a caldo. Si anem més justos de grau i/o volem enllaçar les dues primeres tirades pot anar bé repetir els més grans (1,2 i 3 ). Els claus que hem utilitzat han quedat a la paret o els hem canviat per parabolts, per tant en principi no calen. No hem utilitzat ganxos. Han quedat alguns ponts de roca sense llaçar, si algú els vol posar cap problema.






La via a mi m'ha agradat per vertical,sostinguda i lògica. La tercera tirada no és ben bé lògica perquè podem sortir fàcilment si anem rectes i en comptes d'això flanqueja a l'esquerra per trincar un evident díedre i allargar un xic més el tema. Precisament aquesta travessa,encara que la topo no ho reflexi gairé bé,és descendent i deu ser més o menys trampejable amb un pèndol.



Llàstima de la feixa abans de la darrera tirada, per on donat el cas ens podrem escapar sense cap problema. Aquest útlim llarg el va equipar el company amb la corda per dalt i volem tornar-hi en breu per possar-hi alguna xapa més.
Les reunions 1,2 i 5 ténen una anella i poden servir per rapelar a terra o a la feixa respectivament en cas de necessitat. Preveure un cordino sinó volem baixar d'un sol bolt. La tercera reunió no te anella peró juraría que si tirem ràpel arribem a terra sense problemes.




El grau  i el grau obligat són de mal dir, jo diría que la via és sostinguda en el 6a amb algún tram més difícil que deu rondar el 6b i algun tram més fácil on potser el tema s'acosta al V+. L'hem obert amb el nivell que tenim i des d'abaix, menys el darrer llarg, per tant es deu poder trampejar amb 6a/A1.




La roca és el gran hándicap de la via, ja que de moment no és per tirar cohets. Tot i que s'ha anat sanejant en els diversos atacs en general cal vigilar on ens agafem, esperem que si la via es repeteixi i es vagi netejant i millori el tema.

6 comentaris:

  1. Un foto marcant la via aniria molt bé.

    ResponElimina
  2. Ei Albert!, k no deies k no et molaven les topos sobre foto?, la qüestió és keixar-se..jajajaja...
    Molaria una foto per ubicar la via i encabat la rese dibuixada per fer la via.
    La foto la te la Txus, me l'ha de passar, quan me la passi jo l'hi he de passar a en Berta i en Berta l'ha de marcar. Quan la tingui marcada me l'ha de tornar a enviar i després jo l'he penjar al bloc.
    Res, jo calculo que al ritme actual de feina del bloc pot estar llest de cares a l'estiu,quan ja no es pugui escalar a Rúbies,jajajaja
    Salut i Rostolls!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ya va...aqui anar cardant linies al personal local ...cagun ja em van fotre la Jovencillas Viciosas que ens l'haviem mirat amb el "Tronko" sabes ese el que te dije....i ara aquesta potser la darrera linia lògica de l'agulla... Molt bé Felicitats...Ja era hora que obrisiu, ho has tingut que taxar tot Rúbies i obrir per seguir-hi anant...Res tio enveja sana. I més obrint amb la paren...saaa. Ja la tenieu mig començada oi, recordo que m'haviers dit algo.

    Ja te guasa que el Dr. Macau et demani foto de la topo...Es el New Ressenya 2.0...jeje de bon rollo Albert
    Salut i ens veiem aviat...
    Se@garra....

    ResponElimina
  4. Pro tiu, tu no vas fer la via? ja deus saber per on va, no?

    Segarra, et dono permís per nar a orbir vies al high empordà, que el tema a allà està molt parat...

    ResponElimina
  5. Marc!! No cal que el protocol sigui tan estricte, jjajaajajaj!!!
    Gràcies per la piada. Res a afegir-hi.
    Salut i fins aviat!

    ResponElimina
  6. Quanta calamitat junta...Naiden los cria i ellos se ajuntan!

    -Albert: Si que vaig fer la via aquest dia amb en Berta i se per on va, el que no se fer és marcar la via amb l'ordinador a la foto. En penjaves moltes de fotos tu a la webb,no?

    -Marc Segarra: Ostia no recordo que m'haguessis explicat que tenies clixada la linea...sinó t'ho hagués dit i hi haguessim anat tots tres!.
    El montsé esta trillado,saes tron? , hay k buskar lineas en sitio meno mediatico, mas alejaos de barna,saes tron?. A veure si la paren s'anima i pujem al Montroig, con la vasca de l'auten,saes tron?
    -Berta: No és protocol...es jo no se marcar la via a la foto,jajaja....Estem en contact!!!!!High Èmporda Climb!!!!!

    ResponElimina