divendres, 28 de març del 2014

Saca Molla a la Paret d'Escales.


-Cordada: Berta i Busquets.
-Orientació: Sud, el sol hi toca des de vora les 11 fins cap a les quatre, que s'amaga darrera una muntanya.
-Ressenya: Aquesta dels ressenya.net està molt bé, gràcies!



-Accés: Depenen de per on volguem fer la curta aproximació haurem d'aparcar en un lloc o en un altre. Si volem anar a les vies per baix hem d'anar al poble de Sopeira, creuar-lo i anar cap a la central elèctrica a les proximitats de la qual aparcarem.
Nosaltres hem fet l'aproximació per dalt, per fer-ho així de Sopeira cal continuar en direcció Viella i aparcar a dalt de la pressa.


-Aproximació: Nosaltres hi hem accedit per dalt. Creuem per la pressa, saltem la brana a la dreta i enganxem les escales picades a la paret. La via comença al quart revolt a la dreta, al costat d'una pilona mig esgavellada i amb una pintada blanca a sota.
-Material: La via està totalment equipada amb parabolts. De totes maneres com que gairebé tota l'estona va per fissura si anem justos de grau podem possar alguna peça. Nosaltres hem utilitzat una corda simple de setanta per enllaçar llargs, diria que amb seixantes també arriba. Vàrem possar alguna cinta llarga i ens vàrem saltar alguna xapa, encara que no cal massa perquè la via va força recte.



-Via: Bona roca, força equipada, sostinguda, vertical i amb pressa generosa...una disfrutada!. Diria que algunes roles tenien anelles peró crec que no totes.
-Dificultat obligada: V/A0.


-Descens: Seguim la vira on acaba la via cap a l'esquerra, entrem al tunel i diria que quan es bifurca seguim la boca de la dreta. Agafem una vira que ens acaba baixant al camí de ronda de la pressa, el seguim a l'esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada