divendres, 29 de maig del 2015

Doctor Neret a la Dent d'en Rossell.


Una altre proposta de la factoria Komando Ripollès amb segell d'autor: ben trobada, netejada, arreglada  i equipada per no patir: gràcies per la feina!. Si a aixó l'hi sumem que la via és ben llarga i variada tindrem una molt bona excusa per passar una bona jornada a l'alta muntanya sense complicar-nos massa la vida. Només ens va semblar lletja la penúltima tirada. És difícil fer comparacions entre tres vies que estan bé i si us dic la veritat ara mateix no recordo massa les altres vies però em va semblar sentir que de més bona a menys bona serien: Kuru, Doctor Neret i Historia Inacabable.


-Accés: Cal anar a Queralbs i agafar la carretera-pista que du a Fontalba. Nosaltres hem fet l'aproximació per baix i per tant hem aparcat al punt on aquesta pista-carretera es talla amb el camí que puja a Núria. Si volem aproximar per dalt crec que heu de seguir aquesta pista-carretera fins més amunt.
-Aproximació: Nosaltres l'hem fet per baix, no se si és més ràpid que per dalt però ho hem fet així per que és la que coneixíem. Hem trigat uns 30 minuts a pujar fins a peu de via i alhora de baixar ens hi hem estat  una hora i mitja llarga. Trobarem dues fonts de camí: la Font de la Ruira ( 10' rajava ) i la Font de l'Oratori molt a prop de la paret però que pràcticament no rajava.


L'aproximació per baix és ben fàcil, només cal seguir el camí que puja a Núria. En una primera bifurcació indicada hem d'anar a l'esquerra ( Núria pel Roc del Dui ), si ens saltem aquest primer trencant més endavant n'hi ha un altre que comunica els dos camins que porten a Núria.El camí que puja a Núria pels Duis aprofita l'antiga via del cremallera. El primer túnel que trobem caminant és el túnel del Fenac, caldrà creuar-lo i pujar-hi al damunt aprofitant uns graons metàl.lics i una corda fixe. Un cop al damunt localitzem l'inici de la via a l'alçada d'una corda fixe.



-Orientació: Est, hi vàrem entrar a les 12 i vàrem fer tota la via a l'ombra. Tingueu en compte que escalarem sobre els 2.000 metres!!!.
-Material: Ens ha semblat que tota la via està generosament equipada amb bolts, però a l'arribada a R2 la xapa allunya un pèl i queda un pas de V+/6a obligat encara que no exposat. Si voleu trampejar aquest pas de V+/6a us pot servir un Alien groc o verd. Nosaltres hem anat amb simple, sense enllaçar tirades i amb alguna cinta llarga. De la R4 una mica complicat rapelar, després la via torna a esquerres i potser resulti més fàcil rapelar però deixant material ja que la via no està equipada per rapelar.



-Dificultat obligada: Suposo que V+/A0 o V/A1.
-Descens: Baixada acabar de pujar un pèl i de seguida enganxem la traça que deu sortir de la Historia i la seguim a l'esquerra.

8 comentaris:

  1. Falta acabar d'explicar la baixada.També m'ha semblat sentir algú que baixa per la dreta.

    ResponElimina
  2. Ei bona aquesta queda apuntada a la llista "love climb".

    ResponElimina
  3. Bones Joan!, si et va agradar la Kuru ves a fer aquesta que també t'agradarà.
    Salut i escaldes de plaisir!!!!

    ResponElimina
  4. Enhorabona! ara, veig molt líquen i molseta...o és una impresió?

    ResponElimina
  5. Home algo hi ha, pensa que la via és molt nova.De totes maneres res que estorbi per escalar. Jo hi vaig pujar un cop quan la via era a mig obrir i tel.la!!!. Aquests del Komando són molt trempats i ho deixen net com una patena. Si us agraden aquest tipus de via no us la podeu perdre!!!!.
    Salut i gneis!!!!

    ResponElimina
  6. Aquest divendres la vam repetir, ens va agradar tot i trobar-la força molla....vam comprovar que el Gneis aguanta prou be tot i estar moll.
    La clau la segona tirada, excel.lent el flanqueig amb l'arribada a reunió.
    Malgrat la mullena, molsa i humitat val la pena, ara no apta per a tiquis - miquis hahaha

    ResponElimina
  7. Aquest divendres la vam repetir, ens va agradar tot i trobar-la força molla....vam comprovar que el Gneis aguanta prou be tot i estar moll.
    La clau la segona tirada, excel.lent el flanqueig amb l'arribada a reunió.
    Malgrat la mullena, molsa i humitat val la pena, ara no apta per a tiquis - miquis hahaha

    ResponElimina
  8. Ostia la vàreu fer molla???,quina por!!!!.
    Quin grau obligat l'hi donaries tu???.
    Ja heu fet la Kuru??.

    ResponElimina