divendres, 3 de juliol del 2015

Via CER l'Escala ( versió 6a+).



 Un punt més difícil que la seva veïna, la clàssica Intrèpida Sirena. Escalada homogènia en el V+/6a formada per dues tirades atlètiques i una final  més técnica.Sempre amb el mar a sota dels peus...una passada!. La roca és bona, però compte que la via no està tant feta com la Intrèpida Sirena. Equipada amb químics en perfecte estat.Al primer llarg ens ha costat una miqueta de veure el recorregut, es veuen les assegurances però a vegades costa veure el camí per arribar-hi. Algú ha fet o te información de les variants de V?.




-Cordada: Berta i Busquets. 
-Accés: Dependrà de com volguem fer l'aproximació. Si volem rapelar la via crec que cal anar a la pista de la Punta Miladones i abans d'arribar a la base militar prendre una pista a l'esquerra, compte que a l'estiu la pista està tancada per risc d'incendis. Si volem anar-hi per mar cal anar a l'Estartit o a la Cala Montgó de l'Escala. Nosaltres hi hem anat amb barca des de l'Escala, diria que així la tornada és més curta ( 40 minuts ).


-Aproximació:  Per anar-hi per mar podem fer-ho des de l'Estartit amb l'Enric Panoi ( 636 264 600 ) o des de la Cala Montgó de l'Escala amb l'Àlex ( 600 612 958 ). Nosaltres ho vàrem fer amb aquest darrer, el trajecte dura uns cinc minuts, costa 15 euros a repartir entre els que vagin a la barca i és millor avisar-lo amb antelació.
-Orientació: Est, la via comença a quedar a l'ombra sobre les 12. Una mica més tard que a la Intrèpida Sirena.



-Ressenya:Amb aquesta dels aperturistes es va molt bé.
-Material: Una dotzena de cintes exprés. Si es va just de grau poden anar bé els friends ( petits i mitjans?) sobretot pel primer llarg on les assegurances allunyen més i hi ha possibilitats de completar l'equipament. Nosaltres anàvem amb simple i cintes curtes i al primer llarg teniem una mica de fregament.
-Dificultat obligada: V+. Tot i que la via està equipada i no és exposada cal escalar i mola anar a fer la via amb el grau controlat perquè una retirada nedant pot ser molt cafre.
-Descens: Seguim el G.R. cap a la dreta i en uns 40 minuts tornem a ser a Montgó.




2 comentaris:

  1. "una retirada nedant pot ser molt cafre"
    Jajaja, que grande que eres neng!
    A veure si hi anem un dia d'aquests, l'altre ens va agradar força
    I a veure si ens veiem algun dia!
    Salut Búsquets!

    Márti

    ResponElimina
  2. Ya veeeghhh!!!,que passa neng!??.Avè cuando quedemos....
    La del costat vols dir la Sirena??

    ResponElimina