dimecres, 11 de novembre del 2015

Mae West a l'Esquelet.




A jutjar pels comentaris a la xarxa aquesta és una via poc fet i la veritat és que no ho entenc. Bona roca, dificultat moderada però mantinguda amb algun pas de bloc i força equipada.


-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament de Can Massana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris.
-Aproximació:  Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat, seguint sempre el camí principal i fent una pujadeta després de creuar un torrent sec arribem al refugi d'Agulles. Aquí ja veiem a la nostre esquerra l'Esquelet amb la característica llastra per on va la clàssica Torres-Homet. Pugem per la Canal de les Bessones fins que localitzem l'Agulla de l'Esquelet a la nostra esquerra. Després ja només cal remuntar per dins el bosc fins a la base de la paret.
Un cop a la base de la paret anem baixant cap a l'esquerra, passem l'evident entrada de la Torres-Homet, els burins/espits rovellats de les vies Regira Rocs i Del Xavi. Després d'aquestes ja ve la Mae West: la primera xapa és un bolt després espits, crec recordar que en bon estat.



-Orientació: Sud, nosaltres hi vàrem anar sobre les cinc i la via estava a l'ombra.
-Material: Cintes exprés, estrep útil per trampejar.
-Dificultat obligada: V+/A0.
-Descens: Nosaltres hem rapelat per la cara N amb un sol ràpel de 20 metres. A les reunions hi havia algun mallon, però per rapelar per la via s'hauria de deixar alguna cosa (mallons i cordinos).
-Ressenya: Penjo aquesta de Kpujo,moltes gràcies!!!. Esperem que no es tanqui la web perquè hi ha un munt d'informació súper útil.És la via número 2 del croquis. 



 

3 comentaris:

  1. He estat mirant la ressenya, no m'extranya que no es faci gaire, la primera tirada hi marca 6c-6a i a la segona 6b....són aquests graus? quin és el grau obligat pèr vosaltres?

    ResponElimina
  2. Hooola!!!
    Els graus en lliure no els se,jo a la que passa de V ja tiro d'artifo.
    El grau obligat ens va semblar el que he possat a la piada:V-A0.
    Animeuvos a fer-la que amb el que heu escalat a Montserrat aquesta us la pijareu..
    Si hi aneu ja diras més que res x contrastar info.
    Salut i finura!!!

    ResponElimina
  3. Els graus més o menys serien:
    1r llarg: V+ fi, després Ae (potser és el 6c) i deprés 6a
    2n llarg: 6a+/6b
    3r llarg: IV

    Grau obligat diria que V+

    A la ressenya de Kpujo posa un llarg més (el tercer) que no existeix.

    ResponElimina