dilluns, 9 de novembre del 2015

Placa Base a la Roca Viella. Abella de la Conca.




Via de placa força guapa i sostinguda, malgrat creuar l'inevitable feixa i amb algunes herbes que no emprenyen massa per escalar. La roca és ben ferma i abrasiva. Jo crec que és una via recomanable pels que vulguin practicar l'autoprotecció en plaques. Les peces acaben quedant bé i se'n poden posar suficients com per no passar por però cal una mica de traça i paciència. Estic totalment d'acord amb el que he llegit en algun bloc de que no és una via recomanable pels que s'iniciïn posant catxarros, millor estar habituats a posar trastos per escalar-la amb una mica de seguretat. De bon combinar amb altres vies properes, nosaltres aquest cop vàrem repetir la Gutiérrez lo puto amo, per variar i fer-ne una amb més ferro.



-Accés: Arribant Abella agafar un trencant a l'esquerra per carretera asfaltada. Al cap d'un quilòmetre l'asfalt desapareix i es torna pista. Seguim la pista de la dreta fins a sota la Roca Viella. Aquí hi ha uns petits aparcament a ama Esquerra. Nos hem seguit una mica més enllà i hem aparcat davant d'un tancat amb cartell de prohibit escalar.
-Aproximació: Sota la roca Viella hi ha una traça amb alguna fita que porta a peu de via. Sageta gravada, no es veu el pitó queda damunt d'un ressalt.
-Orientació: Sud.



-Material: Joc de tascons i de friends de l'Alien verd al Camalot del 2.El del 3 el vàrem posar a la darrera tirada però suposo que és prescindible. Al primer llarg ens vàrem assegurar bé amb aquest material però poden entrar pitons, jo crec que més aviat curts i no massa gruixuts. Si us sobren un parell de cordinos i els voleu deixar a la segona tirada la via quedarà molt clara, suposo que això i lo dels pitons caldria demanar-ho als aperturistes.
-Dificultat obligada: V+ mantingut.
-Descens: Ràpel de 50 metres pel vessant oposat muntat en una sabina més un bolt. Voregem la paret per darrera i passem de nou per peu de via. Motxilla.
-Ressenyes: Romanticguerrer i Luichy, merçi!!!!.

2 comentaris:

  1. osti fa bona pinta tu, reunions equipades o no?
    la recomanes?

    ResponElimina
  2. R1 espit a reforçar amb peçes del 0.5 al 2.
    R2 pont de roca+sabina.
    R3 cim,2 bolts.
    A nosaltres ens va agradar.
    Salut i plaques!

    ResponElimina