dilluns, 21 de desembre del 2015

El preu d'un somni a la Mussara.




Via curta però amb ambient, majoritàriament de díedres. En sembla que la via ha passat per diversos reequipaments, l'últim devia ser el més generós. Per això suposo que no hem trobat a faltar ni el ganxo ni els tascons que recomanen en alguna ressenya. Per tant ja no és una escalada aventurera d'autoprotecció sinó una còmode via esportiva. De bon combinar amb la seva veïna Hércules Incuarteable que queda uns metres més enllà i que a nosaltres també ens va agradar molt.





Orientació: Crec que és Sud.
Accés: Reus, anar direcció Falset i prendre el trencant a la dreta direcció Vilaplana. Arribem a Vilaplana i pugem per una carretera de revolts en direcció a l'Albiol. L'aparcament està diria que al quilòmetre 13.5. Aproximadament 1 quilòmetre després de l'aparcament hi ha el trencant a ma dreta que porta a l'Albiol. L'aparcament està en una mena de coll i podem aparcar als dos costats de la carretera.
Aproximació: A la banda esquerra de la carretera pujant a les antenes hi surt un GR que el seguim a l'esquerra. Arribem a un primer trencant amb una font i seguim el camí del mig. El camí acaba passant pel peu de via, hi ha una ferrada uns deu metres més enllà i un cap de burí a terra. Díedre evident amb parabolts i presses sicades.





Material:Via totalment equipada amb parabolts, si sou maniàtics amb els pèndols, no enllaceu el terçer amb el quart i voleu treure un pèndol d'un metre us anirà bé un Camalot 0.5.Crec que la via ha passat per diversos equipaments. L'últim devia ser dels més generosos i per això no cal ni el ganxo ni els tascons que demanen algunes topos.
Dificultat obligada: V+/A0 o portant ferro V+/A1.
Descens: La via te algunes reunions equipades per rapelar:2,3 i crec que 4.Nosaltres hem baixat amb un sol ràpel de 45/50 des de R3.
Ressenyes: La d'en Joan Jover i la del blog Racons, merçi!.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada