dimecres, 30 de desembre del 2015

Gran Díedro al Torozo.



Guapa via de fissures i díedres amb una quarta tirada molt bona, tot i que crec que aquesta tirada no correspon a l'original sinó a una variant. Malgrat ser la clàssica de la paret la via no compte amb massa equipament fixe i cal refororçar les reunions tercera( C 0.75,Alien verd o tascó ),quarta( C 2 o tascó)  i cinquena que només compten amb un pitó. La via no patina però ja no te líquen i la roca ha estat sanejada tot i que hi ha alguna pressa que es mou, deu estar encaixada.



-Accés: Carretera N-505 d'Àvila a Montbeltran, cal estacionar al Puerto del Pico, on hi ha del darrera del restaurant surt un caminet que puja fins una caseta de pastors,
-Aproximació: Des de la cabana hem de seguir de pla i arribar a un coll on cal pujar fins a la base de la paret de l'Albujea. Aquí flanquejem per la base d'aquesta paret i del Torozo fins a peu de via. Hi ha diverses variants d'entrada aquesta que hem fet nosaltres te un pont de roca que no es veu des de el terra.



-Orientació: Sud Oest, te sol a partir de les 11 aproximadament.
-Material: Hem fet servir un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3.
-Dificultat obligada: V/A1.
-Descens: Cal acabar d'arribar al cim. Un cop hi som hem de desgrimpar a l'esquerra fins a un coll que es veu perfectament. Hi ha una desgrimpada de placa senzilla  (II-III ) però no hi ha cap fita fins al coll. Un cop al coll ja baixem sense pèrdua per la gran canal que separa el Torozo de l'Albujea fins a la base d'aquesta paret on retrobem el camí de l'aproximació. Compte amb deixar coses a peu de via ja que aquest descens no passa a prop del peu de via, desconec si hi ha algun sistema de ràpels per la paret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada