dilluns, 18 de gener del 2016

Diada del Pais Valencià.



Malgrat la part central de rostollosis la via no està malament.Bones plaques de gota d'aigua,fissures i díedres.Crec que hi ha polèmica amb els parabolts d'aquesta via i que sobre ella hi pesa uns orfre de desquipent.Nosaltres la vàrem fer al Desembre del 2.015 i la via tenia yotes les xapes. De ressenyes penjo el dibuix d'en Joan Jover i la fotografia del Nevasport. Gràcies a tots dos, en breu miro de fer la meva i penjar-la. Compte a la tercera tirada a no ficar-se a les xapes que hi ha a la dreta de la WIWY, anar a la dreta i fer la reunió,evident.


-Accés: Poble de Finestrat. Un cop aquí seguim les indicacions de Font del Molí, al capdamunt del poble. Des d'aquí caldrà seguir la direcció que portem per la carretera que du a Sella. A uns cinc quilómetres de la Font del Molí, a l'alçada d'un heliport hi ha l'aparcament.
-Aproximació: Des de l'aparcament agafem una pista en forta pujada. Després d'aquesta forta pujada prenem un camí més petit a la dreta que supera un contrafort rocós. Pugem per una ample carena, quan estiguem més o menys sota de la paret hem de deixar la carena ( traça de baixada ) i flanquejar a l'esquerra. Passem pel peu de via amb el nom de la Júlia, de la Danza de la llúvia i finalment arribem a l'inici de la via on hi ha el nom picat i es veuen parabolts. Crec que els dos primers són del 8.
-Orientació: Sud.


-Material: Hem fet servir un joc de tascons i un altre de friends de l'Alien groc al Camalot del 3. El del 4 entra en algun punt del díedre superior.
-Dificultat obligada: 6a/A0, potser es passi amb V+/A1.
-Descens: Des de la R???, fem un llarg per terreny fàcil i herbós i enllaçem amb l'Esperó Central. Fem dos llargs de l'esmentada via (IV/IV+, 30+45?). De la darrera reunió grimpem una miqueta i enganxem una vira equipada amb cables,fitada i marcada amb punts vermells que ens condueix a la tartera del Puig Campana. La seguim de baixada fins a retrobar-nos amb el camí de l'aproximació. Si hem deixat motxilles a peu de via caldrà pujar un xic per recuperar-les, crec que és millor deixar-les a la pineda de sota.


 

4 comentaris:

  1. Mira't aquesta entrada de la nostra repetició del 02/01/2016. Hem posat una ressenya tal com la vam veure. Ens va agradar força. http://amicsdelspuputs.blogspot.com.es/2016/01/alacant-any-nou-2016-i-diada-del-pais.html

    ResponElimina
  2. A nosaltres també ens va agradar molt.
    La ressenya molt ben feta,nosaltres en vàrem fer una però tinc pendent de passar-la a net.
    Puc penjar la vostra,sisplau.
    Merçi!!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap problema. Tot i que pot haver lleugeres variants especialment a la sortida al jardí i la sortida a l'esperó central

      Elimina
    2. Moltes gràcies!!!si voleu agafar qualsevol material del blog vosaltres mateixos.
      Salut!!!

      Elimina