dilluns, 13 de març del 2017

Cochise a la Roca de Ponent

A la guia de la cara sud en Luichy ja no deixa massa bé aquesta via, però nosaltres ens hi vam posar per acabar de rematar un matí d'estiu. No sé si hagués estat millor idea anar directament al bar. El primer llarg és bastant dur en lliure i la roca no és per tirar coets. El segon llarg sortiria en lliure però al principi la roca és bastant dolenta, i a la part de dalt hi ha un tram amb argelagues que punxen bastant. I l'últim llarg està prou bé, però si hi aneu després de pluges segurament el trobareu moll. Això sí, les vistes a la Roca Gris des de la R2 són molt bones.


-Cordada: Busquets i Macau.

-Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.

-Aproximació: Pugem per la pista forestal fins que trobem un camí a mà dreta (marques blanques). El camí ens baixa al torrent del Pont, el seguim de pujada. Abans d'arribar al torrent que baixa de la Roca Gris agafem un corriol a mà dreta que s'endinsa cap a la vegetació. Aquest camí puja cap a la cara oest de la Roca de Ponent per un terreny poc agraït, amb sorra i pedres inestables. La via comença a la dreta d'una xorrera, parabolts visibles (atenció a no confondre's amb la Vendetta, que està més a l'esquerra).
-Orientació: Oest. A l'ombra durant tot el matí a l'estiu.

-Material: La via està equipada amb parabolts, només calen 14 cintes exprés.

-Grau obligat: V+.
-Descens: Es baixa per la mateixa via en dos ràpels (les reunions estan equipades per rapelar). El primer de la R3 a la R1 (crec que cal doble corda), i el segon de la R1 al terra.

-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya del llibre d'en Luichy de la cara sud.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada