dilluns, 27 de març del 2017

Xemeneia Oest a les Savines



Una escalada ben clàssica i autèntica. La línea no pot ser més lògica, està pràcticament desequipada malgrat un pitó a l'inici de la xemeneia i un nus encastat a mitja tirada, tot i això l'escalada s'assegura bastant bé i la roca està sanejada. Atenció que si sou llepafils amb el tema trobareu una mica de terra i algun vegetal. Un cop al coll és recomanable assolir el cim de les Savines amb una curta però bonica placa equipada amb expansions diverses i velles però prou fermes. Nosaltres hem fet tota la tirada seguida en uns cinquanta metres sense problemes de fregament.

Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
Aproximació: Serà una mica diferent segons si escalem només aquesta via o la combinem amb les dues primeres tirades de la Tatanka Yotanka (com hem fet nosaltres). Si volem accedir directament a la via haurem de seguir el camí des del refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella. Anem carenant a l'esquerra seguint un camí amb marques vermelles. Quan arribem a l'alçada de l'agulla de la Pelada hem de desviar-nos a l'esquerra per un passadís entre la Pelada i les Savines. Aquest passadís ens porta a la cara oest de les Savines, per una repisa amb arbres arribem al peu de la Xemeneia Oest.


-Orientació: Oest.

-Material: La xemeneia està poc equipada, només hem trobat un pitó. La placa de l'últim llarg està equipada amb espits. Hem posat friends variats, des d'Aliens fins al Camalot del 2. També calen bagues per llaçar arbres.

-Dificultat obligada: V. 



-Descens: Ràpel d'uns 25 metres per la cara est. Després encara haurem de desgrimpar una curta placa per arribar al camí que ens porta al Pas de la Portella.
-Ressenya: Nosaltres hem utilitzat la topo que surt a l'Escalatroncs:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada