dimecres, 3 de maig del 2017

Civis II - García - Casas al Serrat de la Foradada

Via clàssica de la cara nord d'Agulles que fa poc s'ha reequipat substituint els burils vells per parabolts inoxidables. A les reunions hi ha xapes normals, però als llargs hi ha xapes més petites que queden més discretes. Fa temps al primer llarg hi van aparèixer alguns espits, ara la tirada està bastant neta (encara hi ha alguna xapa) i ens l'haurem d'autoprotegir. La roca en general és de bona qualitat, tot i que en algun punt cal anar en compte. Hi ha algun punt on pitonar és gairebé obligatori, però si hi ha alguna ànima caritativa que hi vol deixar un pitó la roca ho agrairà. De tant pitonar i despitonar la roca es va trencant...


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). A coll de Guirló, en comptes de seguir cap al refugi, continuem pel GR en direcció a la Cadireta. Un cop a la Cadireta voregem la paret cap a la dreta fins arribar al díedre que separa la Cadireta de la Foradada. La via comença en aquest díedre. Si mirem amunt podrem localitzar algun dels parabolts del primer llarg. 


-Orientació: Oest.
-Material: Cintes exprés, joc de tascons, joc de friends (dels d'Aliens al Camalot del 3), 1 xapa recuperable, estreps i pitons (plàtan o bong petit, universal). És molt material, però les assegurances que hem posat són molt variades.
-Grau Obligat: V+ ó 6a (dependrà de si clavem o no).


-Descens: Des de l'última reunió continuem uns metres per la carena de la Foradada fins a la següent bretxa. Aquí trobarem una corda que ens porta fins a una instal·lació de ràpel de 45 metres (la 2a meitat és volat). Ens deixa al peu de la Foradada. Baixem pel camí d'accés a la Foradada fins al GR.
-Ressenya: Hem fet aquesta sobre foto:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada