dimecres, 14 de juny del 2017

Aresta Brucs a l'Ou de Colom.


Potser és la millor opció per pujar al cim de l'Ou de Colom, amb un primer llarg que es pot fer en lliure i el segon on ens haurem de penjar dels seguros, alguns d'ells una mica putrefactes. El primer llarg està reequipat, però encara hi trobarem algunes pitonisses (originals?). El segon llarg, en canvi, està amb assegurances força velles, aniria bé acabar el reequipament. Nosaltres hem combinat aquesta via amb l'Aresta Brucs del Periquito, allargues una mica més l'escalada i crec que així simplifiques l'aproximació (des de dalt la canal d'accés al peu de via tenia mala pinta).


-Cordada: Busquets i Macau.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Com he comentat abans, nosaltres vam fer la via des del Periquito. Si volem anar directament a l'Ou de Colom hem de pujar per la Canal de l'Ou fins al Periquito. Aquí pujar per una canal que surt a la dreta, fins a localitzar una canal vertical a mà esquerra que puja fins al coll entre el Periquito i l'Ou de Colom.



-Orientació: Sud
-Material: La via està equipada amb parabolts i burils. Portar cintes exprés, estreps i un parell de xapes . 
-Grau obligat: V+/6a.


-Descens: Del cim fem un ràpel per la cara nord. Després baixem cap a l'est fins a la Can Ampla.
-Ressenya: La d'en Romantiguerrer està molt bé:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada