dimecres, 12 de juliol del 2017

Directa Montserrat al Castell Bernat.

T'ha d'agradar aquest tipus d'escalada...La roca no se si és dolenta o curiosa perquè al principi fot molta angunia i després no s'ens ha trencat res tot i haver anat en lliure tota la via menys al tram de 6c. L'entorn per mi és una passada, un lloc ben tranquil,bucólic i solitari per escalar a deu minuts del cotxe. A més arribar al cim d'un tepui i fer un vol en una illa vertical a mi em motiva molt. En conjunt per mi ha sigut una via ben autèntica. Val a dir que com a vies potser m'han agradat més les seves veïnes: 1.000 homes i Aresta Nord del Castell Ample. Més que res perque són més llargues, però no deixen de ser vies curtes que fàcilment podrem combinar. Via reequipada amb parabolts i pes.


Orientació: Est, hi hem anat a la tarda sobre les 3 i hem estat tota l'estona a l'ombra.
Accés:  Des de Vic agafem l'Eix en direcció Girona i el deixem a la sortida de Folgueroles i Calldetenes. Anem a Folgueroles i agafem la N-141d en direcció a Vilanova de Sau.Seguirem aquesta carretera passant un túnel i tress cases de pagès. Aparcarem a ma esquerra on comença una pista de desemboscar. Diria que és just abans d'un pont sobre una riera i hauria de ser després del quilómetre 13.3 ja que aquí és on s'aparca per anar a l'Aresta Nord del Castell Ample. 
Aproximació: Des de la carretera veurem el Castell Bernat amb una senyera al damunt. La pista al cantó de la qual hem aparcat acabant portant-nos molt a prop de la base del Castell havent de fer un tram embardissat al final per acabar-nos d'acostar a peu de paret. Un cop a la base de la paret la seguirem a la dreta fins que trobem l'entrada a una vira que marxa a la dreta, 1 pas de III+. Seguint aquesta vira a la dreta arribem a la R0 on hi ha un parabolt. Per arribar a la base de la paret hi ha una alternativa que és seguir la pista i de seguida deixar-la per pujar bosc amunt per una mena de carena poc definida, només està embardissat al prinçipi després el bosc ja està net i quan arribem a la base de la paret també haurem d'anar a la dreta fins a trobar l'entrada de la feixa.


Material: Nosaltres només hem fet servir unes catorze cintes exprés i un Camalot 0.75 per reforçar per sota el pitó de la bavaresa de la segona tirada. A la topo demanen un Camalot del 2 i els Aliens petits.
Descens: Ràpel de 50 metres des de l'alzina on fem la darrera reunió. Hi ha un maillón i cordinos, nosaltres n'hem afegit un de llarg per vincular-lo a una altre alzina. L'abre està en bon estat i no m'ha semblat que hi hagúes blocs ni res perillós al ràpel.
Ressenyes: Del blog d'en Miquel Vilaplana,l'aperturista de la via. Moltes gràcies!.

6 comentaris:

  1. ei ,per mi es un lloc bucolic i encisador ,apart de no trobar mai gent ni informacio,.....n'has fet alguna al puig del far ?? tot i que encara mes petit es bestial ,per les vistes i l'entorn.
    salutacions!!
    sergi.Alella

    ResponElimina
  2. Bones Sergi!.
    A mi tota la zona del Pantà m'agrada molt!.
    On és el Puig del Far?

    ResponElimina
    Respostes
    1. per sobre de vilanova de sau,es el roc mes alt,esta ple vietes per practicar artifo i demes,ames d'una d'en ballart amb molt bona pinta,es un lloc molt recomanable pels dies d'hivern!!!
      si vas ja diras! salut info i paisatge infinit!!!
      sergi. Alella

      Elimina
  3. Bon dia cracs,
    us adjunto un enllaç amb info sobre algunes vies del Far:
    http://osonaclimbs.blogspot.com.es/search/label/CINGLES%20DEL%20FAR
    Saludus

    ResponElimina
  4. Bones Ivan!!.L'hi fotarem un cop d'ull i si podem una visita!!.
    Salut i gres!!

    ResponElimina
  5. eps ,moltes gracies ,pero aixo es el cingle del far i el que deia jo es el puig del far per sobre de vilanova ,es una agulleta petita plena de vies de tota mena!!!
    una abraçada
    sergi.Alella

    ResponElimina