dilluns, 19 de febrer del 2018

Papa Krestas al Serrat d'en Muntaner.


Típica via per acabar de fer mètres. El primer llarg te algún tram brut que suposo que a base de repeticions milloraria mentre que la segona tirada escala un mur ben dret i de roca impecable. M'ha semblat que hi ha alguns trams de III/IV una mica expossats. A la primera tirada sembla que hi ha la posssibilitat d'afegir peçes.El tram de 6b està ben assegurat amb parabolts, a la sortida de R1 hi ha un tram llarg de IV sense assegurar i sembla difícil d'afegir-hi quelcom.
- Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.
- Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de baix,el rodejem i arribem a la base de la cara Oest. La via comença al final de la cara Oest,a uns 50 metres del peu de via de la Abierto hasta el atardecer i a vint metres de la caracterísitca Agulla dels Jubilats.El peu de via està una mica estassat i es veu el primer bolt a uns deu metres del terra i darrera d'una sabina.
-Orientació: Oest,sol fins a la posta.
-Material: nosaltres només hem fet servir cintes exprés. Al primer llarg hi ha forats i fissuretes que semblen netejats per autoassegurar-se. Pot anar bé portar algunes peçes ja que les assegurançes allunyen una mica. Si es va just de grau pot anar el pedal al 6b de la segona tirada.
-Grau obligat: En algún lloc em sóna haver sentit que el 6b era obligat. A mi m'ha semblat que es passa amb 6a.
-Descens: Nosaltres no hem acabat la via perquè s'ens ha fet fosc. A la segona tirada quan hem vist que el tema arrampava hem deixat un mosquetó i hem baixat el primer a la R1. D'aquí un ràpel ( recanvis de cordinos ) de 30 mètres justos al terra,compte que al ràpel hi ha algún bloc.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada