divendres, 23 de febrer del 2018

Via del Llons al Montroig.


Pels tirilles com un servidor aquesta és una bona via d'escalada combinada en la justa mesura que fa que no ens aburrim ni de l'artifo ni del lliure. Pels escaladors bons deu ser una magnífica via de lliure encara que curta. La roca vermellosa del lloc i amb reminiscencies de gres no és que sigui excel.lent i hi ha alguns blocs que amenaçen ruïna però es tracta d'una via relativament repetida i per tant sanejada com per no tenir cap esnurt si escalem amb una mica de cura. Bon ambient des de el primer metre que va increscendo i que arriba al seu punt àlgid al sostret del quart llarg. Aquest és el passatge més emblemàtic de la via, malgrat que curt et fa treballar penjat com un pernil.


 Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aquí aparcariem en cas d'anar a la Pala dels Pelats,actualment la pista està arreglada per continuar pujant,només cal vigilar en un tram pla de més amunt. Avançem per la pista,que després d'una forta pujada comença a planejar per sota de les parets. Passades les parets arribem al Coll de Porta. En aquest punt cal estacionar a la nostra dreta,abans de que la pista fagi un marcat tomb a l'esquerra. Tanca de fusta.


Aproximació: La via es veu perfectament des de la pista de la base. En cas d'aparcar al Coll de Porta caldrà recular per la mateixa i en cas d'aparcar a baix cal pujar per la pista.
Material: Nosaltres hem fet servir dos estreps per persona,16 cintes exprés,un joc complet de tascons i un altre de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3. Hem repetit totes les peçes entre el Camalot 0.75 i el 3. Enlloc de repetir el 3 potser hagués anat bé el del 4. La segona reunió l'hem reforçada amb els Camalots 0.5 i 1.


Grau obligat: V+/A2.
Orientació: Sud.
Descens: A l'esquerra de la paret hi ha un bon camí que ens 5' ens deixa al cotxe. Les reunions ténen totes una anella,si pensem rapelar la via portar cordinos per vincular ja que els que hi ha a la via estan un pèl tocats.
Ressenya: Rocaineu i Joanasin,moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada