dilluns, 25 de febrer del 2019

Funció Clorofilica a la Pastereta.


Es tracta de la  linea més lógica i fàcil de la paret.L'escalada no ens ha pas desagradat,però només amb una mica més de grau podrem gaudir molt més a la veïna Vilmanbar.Malgrat que el recorregut ve determinat pel gran díedre que domina la paret l'escalada es desenvolupa pràcticament en la seva totalitat sobre placa.Bon rocam i sense pul.lir.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix.Superat aquest punt arribem a una carena rocosa,després d'avançar uns metres per aquest cordal cal deixar el corriol de les marques blaves per agafar una traça fitada a la dreta.Més endavant aquesta traça es bifurca i convé seguir el braç esquerra,a través del qual atenyem el peu de la cara Oest de la Pastereta.L'iniçi de la via el situem a l'evident díedre amb un ullastre a un parell de metres del terra i la primera xapa a uns deu metres,darrera d'un bloc.Hi ha un parell d'espits que deuen ser originals i bolts que havien set vermells amb pinta d'afegits.




Material: La majoria de cordades tant sols necessiten una dotzena d'expressos.Nosaltres hem fet servir un parell de friends ( 0.5 i 0.75 ) als trams fàcils de la primera tirada.
Orientació: Oest.
Grau obligat: V/A0.
Descens:Per la mateixa via amb 3 ràpels: 20,40 i 40.Totes les reunions ténen cadena i anella.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada