dilluns, 28 de setembre del 2020

Magí Alegre a la Mola de Colldejou.



Potser la Magí Alegre seria la clàssica de la Mola de Colldejou si s'escalés amb regularitat en aquesta paret.El més assequible de tots els itineraris que assoleixen l'altiplà somital,recorregut lógic i fissurat.
Llàstima que en arribar al teix s'acabi l'escalada de manera que l'activitat es fa curta,toca investigar i cercar alguna via per rematar el dia.


Accés: Pujant per la T-322 de la Torre de Fontaubella a Coll de Jou,cap allà el Km.20,trobarem un petit aparcament a ma esquerra apte per a uns tres vehicles.


Aproximació: A l'altre costat de la carretera hi surt un camí que puja cap a la Canal del Mig,algunes marques grogues i crec que un cartell de senderisme.
Abans de que comenci la propia canal trencarem a ma esquerra i seguirem per la base de la cinglera uns dos cents metres.
La via debuta en una evident xemeneia que forma un gran gendarme amb la paret.
Nom desdibuxat de color groc a l'inici i xemeneia amb bloc encastat evident.


Orientació: Nordoest,diria que la paret només te sol una estona cap allà les 5.
Zona ventada on pot fer fred en plena canígula estival.
Horaris: Aproximació 50',via 2 hores i del cim al cotxe 1 hora.


Grau obligat: V.
Material: Nosaltres hem fet anar cintes desplegables (12),vagues i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2.
El del 2 l'hem fet servir per reforçar el pont de roca de la primera reunió,sembla que també hi entra l'1.Pot anar bé repetir alguna d'aquestes peces.


Descens: Arribats a l'altiplà somital anirem cap a la dreta sense guanyar alçada fins assolir l'entrada de La Canal del Mig.
L'inici d'aquest grau no és del tot evident,ja que no hi ha cap fita ni cap traça massa definida.
Devallem per aquesta canal fins a retrobar el camí de l'aproximació.
Si s'ha deixat quelcom a peu de via són 2' anar-ho a recollir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada