dilluns, 2 d’agost del 2021

Biodesagradable a la Piràmide de l'Aigua.


Grimpada amb un parell de ressalts més o menys verticals.Per escaladors que vulguin passejar per la muntanya o per excursionistes que vulguin encordar-se,sigui com sigui la via te el seu públic i això implica,entre d'altres, dues coses.La primera d'elles és que pot anar bé dur un pla B ja que si hi ha una altre cordada podem llepar amb algun roc sinó és mentres pujen serà en rapelar per sobre nostre.A la mateixa paret hi ha un parell de propostes un xic més entretingudes: Escaladors Asimptomàtics (6b) i una via d'en Grau.
La segona conseqüència d'aquesta freqüentació és que a la llarga probablement la roca quedarà sanejada i no s'hi haurà de patir massa.Nosaltres hem baixat per la mateixa viara amb les cordes plegades a l'arnés i hem aprofitat per cardar avall un parell de rentadores sense massa esforç,compte!.


Accés: Al municipi de Setcases agafar la carretera que condueix a Vallter 2.000.A uns 3 km.(?) del poble cal estacionar en un revolt tancat a dretes,a l'anomenat aparcament de Coma de l'Orri.Podria haver-hi un cartell així com senyals de GR i una torre elèctrica.
Aproximació: Seguir tota la vall fins poc després de que acabin els arbres,en aquest moment veurem perfectament el nostre objectiu a ma esquerra.
Deixem la vall principal i remonten una incómode tartera fins a peu de via.
Parabolts visibles.
Horaris: Aproximació 1 hora 15 minus,via i rapelar-la 2 hores 30 minuts i retorn al vehicle 45 minuts.

Material: Nosaltres només hem fet anar cintes exprés,crec que 12.Hi ha qui utilitza algún friend petit/mitjà ja que en algún pas allunyen.A l'últim llarg ens anirà bé un catxarro (0.75-2?) per trampejar el tram de V.
Grau obligat: V/A0 o IV/A1.
Orientació: Nord Est,diria que te sol només una estona al matí.
Descens: Tenim dues opcions:
1) Rapelant per la mateixa via,hi ha un ràpel que es fa d'un pi i poden anar bé recanvis.
Nosaltres aquesta maniobra l'hem fet amb les cordes plegades i hem anat tirant blocs avall.
2) Per la canal de l'esquerra: Des de la darrera reunió acabar de crestejar una quarentena de metres fins asolir una vira que entra al vesssant esquerra.Per terreny força dret,sense traça i per sobre dels nerets anem baixant per la canal que mica en mica es va tancant.Quan aquesta canal queda tallada desgrimpem un ressalt a l'esquerra,baixem una vintena de metres per una canal i sortim al vessant de l'esquerra.Aquí hem fet un petit ràpel de 5 metres ( pi,cordino abandonat ) fins a peu de paret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada