dilluns, 3 de maig del 2021

Via Surtdekasa al Contrafort de la Dent d'en Rosell.
La primera tirada és xula però molt a bloc,les altres dues són més de continuïtat.
Via recent,encara que s'ha netejat molt cal parar una mica d'atenció a la roca.
Al llarg més difícil la graduació és per pujar la moral.Escalada guapa de moviments atlètics que va alternant plaques i díedres.


Accés: A Queralbs agafem la carretera que puja a Fontalba.Només la seguirem un o dos quilómetres aparcant a ma esquerra quan ens creuem amb el camí que puja cap a Núria.
Aproximació: Cal seguir el camí que puja a Núria.Aquest camí ofereix dues variants,a nosaltres ens interessa el camí dels Duis ( esquerra,cartell) que passa per sota mateix de la Dent d'en Rossell o Roc dels Duis.

Tenim dues opcions:
1) Per la tartera que hi ha a la base del Contrafort: Potser es camina menys però és més incómode. Just després d'una bauma amb un banc deixem el camí de Núria i pugem per l'esmentada tartera,alguna fita.
2) Per la baixada de la Dent: Passem l'esmentada bauma,un oratori i una petita font.Just després de la font localitzem una tartera a ma esquerra.Seguirem una traça fitada que firteja amb el bosc i la tartera.Més amunt trobarem fites que van a dreta i a esquerra,a les envistes del recordatori d'un esquiador mort.
Aquí convé seguir les fites que van a l'esquerra fins a sota del Contrafort de la Dent,que més que un contrafort és una paret que hi ha a la dreta de la Dent.
Un cop situats sota la paret la Surtdekasa queda a la dreta de la paret.Parabolt i arbre llaçat visible.Orientació: Sudest,te sol fins cap allà les 3.
Grau obligat: Teoricament 6a,diria que amb V+/A1 passes.En tal cas pot fer servei una tramposa.
Horaris: Aproximació 45',via i rapelar-la 2 hores i retorn al vehicle 40'.
Material: Un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3 i 14 cintes exprés.
Descèns: Hem fet dos ràpels per la mateixa via amb doble corda de 60.R3-R2 i R2-terra.Totes les roles són de dos bolts amb anelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada