dimecres, 5 de maig del 2021

Galí Molero a Roca Regina.


Algú que no sabia que aquesta és una via cinc estrelles?. Itinerari que ha assolit l'estatus de gran clàssica per mèrits propis: vertical, mantinguda, llarga i variada. Si som classicots recalcitrants que ens moguem més bé o més malament en el tradicional V+/A1 la Galí Molero ens farà pencar i pensar a totes les tirades, sense trobar-ne cap d'elles sobrera. Molt probablement arribarem al cim escalats per uns dies. Ambient de gran paret pel mòdic preu de V+/A1,una oferta que cap clàssic pot deixar escapar. Només hem enllaçat les dues primeres tirades però mirant piades a posteriori sembla que es poden ajuntar molts més llargs.



Material: Nosaltres hem fet anar unes 18 cintes exprés, un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien verd al Camalot del 4. Tant el #3 com el # 4 només els hem posat un cop, diria que són prescindibles. Si fem la via en la modalitat V+/A1 ens anirà bé dur un o dos pedals.

Accés: Aparquem el pk 39-40 (???) de la carretera C-13 ( Balaguer-Tremp ). Si venim del sud l'aparcament queda a ma dreta just abans d'entrar en un túnel,espai ampli ja que hi ha la carretera vella i és passada la paret de les Bagasses.

Aproximació: Creuar la carretera i agafar la riba que queda sota de Roca Regina, passem per sota el pont i mica en mica la traça es va definint. Peu de via evident, a l'esquerra de la paret a tenir en compte que és la via més feta de la paret. Placa seguida d'un díedre amb un bolt. Peu de via sobre un gran bloc.



Horaris: Aproximació 15' i la baixada a peu 40'. Els del Rallie deuen fer la via en un parell d'horetes, a nosaltres la via ens anava un pèl gran i vàrem estar-hi unes 9 hores. Diria que és difícil fer-la més lent per tant conteu entre 2 i 9 hores. 

Grau obligat: V+/A1.

Descens: Quan arribem al final de la via trobarem un camí que si seguim a l'esquerra anem a buscar un P.R. que sense cap complicació ens retorna a l'aparcament. No passem pel peu de via ja que el camí discorre per la banda oposada del torrent.

Ressenya: Com sempre la millor opció és la d'en Luichy que és la que he penjat. Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada