dilluns, 31 de maig del 2021

Coronaindi a la Paret del Formigó.

 



Proposta esportiva amb segell Indi: traçat molt ben trobat, ferro per no haver de patir gens i feina, molta feina. La pencada es coneix tant a les fites i xarracades de l'aproximació com al sanejament de la roca durant tota la via. Malgrat aquests esforços hi ha alguns trams puntuals on cal ser curosos amb la roca, en aquests punts hi ha un parabolt a prop i caldrà veure si les repeticions acaben sanejant completament la pedra.



Accés: Estacionarem a l'aparcament del càmping de la Valldan. Des d'Oliana direcció Coll de Nargó prendre una carretera a ma dreta a l'alçada del Parc de Bombers. Seguint els cartells arribem a l'aparcament que hi ha a la recepció del càmping.




Aproximació: Reculem un tros per la pista d'aproximació, pugem a ma esquerra fins a una granja. Creuem aquesta granja ( pot haver-hi una tanca-porta que caldrà obrir ),arribem a una bassa i després travessem un camp. Obrim una tanca de nou i arribem a un gran bloc. Una mica més amunt del bloc comença una traça per dins el bosc perfectament fitada ( al principi no tant ) i senyalitzada amb marques de pintura vermella. Situats a la base de la paret anar seguint-la a l'esquerra un centenar de metres fins a localitzar el peu de via. Puijes i baixes, alguna resta osea animal penjada amb cordinos. La via comença dalt d'un petit contrafort, parabolts visibles.



Orientació: Sud.

Horaris: Aproximació 45',via 4 hores i descens 1 hora i mitja.

Grau obligat: V+/A1e.

Material: 16 cintes exprés si no enllaçem llargs.En el cas de no ser setgradistes pot ajudar un estrep.



Descens: Hi ha la posibiltat de rapelar pel mateix itinerari,en tal cas jo duria doble de corda de 60,recanvis de cordino i algun maillón.

Enlloc d'això nosaltres hem preferit caminar a la dreta fins a un coll.Aquí localitzarem una instal.lació de ràpel formada per dos bolts amb anella.Tirem un primer ràpel d'uns 35 metres,compte que aquí hi ha qui erra el camí.No entrar a la canal herbosa,caminar cap a la dreta mirant la paret i localitzar la segona instal.lació de ràpel formada de nou per dos parabolts amb anella.Aquest ràpel queda amagat darrera d'un arbre i a l'esquerra d'una bauma.Tirem un segón ràpel de 25 metres fins al bosc.Aquí anirem baixant amb tendència a dreta ( esquena paret ) fins a retrobar la traça amb marques vermelles de l'aproximació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada