dilluns, 18 de desembre del 2023

Ratafia a la Filigrana.


Interessant proposta de placa fina montserratina que amb dues tirades ens permet enllaçar amb la Via Normal. De fet, seria la prolongació lògica cap a baix d'aquesta via. La dificultat tècnica no és gaire elevada però la llunyania de les assegurances ( bolts del 10 nous ) recomanen emprendre-la si s'està còmode en el V grau de finura montserratina. El ràpel ens deixa a tiro per fer l'Agulla de l'Arbret o la Podrida.


Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de l'aparcament agafem el camí que duu al Refugi Vicenç Barbé, cartells. Just abans de la darrera pujada agafem la Canal del Cirerer. Primer deixem a l'esquerra l'Aglà i la Mare, després l'espectacular cara est de la Miranda de les Boigues i més o menys a l'alçada del Dàtil veiem el peu de via a ma dreta. La primera assegurança és un universal kopdegas amb un cordino blau, s'ha de tenir vista de falcó per veure'l des de terra.



Material: Nosaltres n'hem fet prou amb unes vuit cintes exprés, dos o tres vagues merleteres,Aliens ( blau, verd i groc ) i el Camalot de l'1.
Horaris: Aproximació 40', via i ràpel 2 hores. Del final del ràpel al cotxe 40'.
Orientació: Sud.
Descens: Del cim anar en direcció a les Bessones on trobem una instal.lació de ràpel, formada per dos bolts amb cadena i anella. Hi ha alguna xapa més per allà al voltant que quan el ràpel es vegi vell es podrà vincular. Fem un ràpel de 30 metres i tenim dues opcions per retornar: Canal del Cirerer ( passant pel peu de via ) o per la Canal de les Bessones que baixa cap al Refugi d'Agulles.
Ressenyes: És d'en Joan Prunera ( col·leccionista de vies ) i la foto del peu de via d'en Jordi Ceballos ( roca calenta ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada