diumenge, 7 d’agost del 2011

Combinada Lívanos Leprince a la Glandasse.

Amb en Grau de Besalú començem la via Lívanos a la Glandasse. A la quarta tirada m'equivoco i em foto a la Pilier Leprince, el que queda de la Livanos sembla un rostoll i decidim continuar per la Leprince fins al cim. De la Leprince no duiem ressenyes peró és súper evident i està plena de pitons que indiquen el camí. La Leprince em va semblar boníssima ( ja l'havia fet peró no la recordava tant guapa ) i la Lívanos bastant justeta.

-Ressenya: De la Lívanos duiem una del Llibre " Escalades en Diois " i de la Leprince no ens va caldre peró alguna hi ha per Internet.
-Aproximació: Des de l'aparcament que hi ha a l'entrada de l'Abadia de Valcorissant hem de pujar al Col de Menil ( cartells ). Aquí es veu la via i la paret davant nostre una traça ens deixa a l'inici del Pilier Leprince ( placa conmemorativa ), per fer la Lívanos hem d'anar uns cinquanta metres a la dreta i localitzar un forat a la paret.
- Via: Els quatre primers llargs de la Lívanos no són cap maravella peró ténen un cert ambient. La roca no és massa bona peró hi ha força claus. Els trams d'artificial es resolen en A0 o s'apuren en lliure de 6a-6a+. Al Leprince la cosa canvia,la roca tendeix a excel.lent,els llargs són guapos i te un bon ambient. Pels qui vulguin fer integrament la Lívanos que tinguin en compte que allà on marca R4 facultativa,cal sortir a la dreta del díedre que anem seguint,pujar a una repisa on hi ha un pitó i seguir per un altre díedre.És a dir a la cinquena tirada fer un canvi de díedre i enganxar el de la dreta,no seguir el díedre del començament perquè anirem a parar a la Leprince.

-Material: Joc de tascons, semàfor d'aliens i Camalots fins el 2,el del 3 el duiem peró crec que no el vàrem possar.


-Descèns: Diria que el descèns recomanat per ràpid és rapelar per la moderna Cosa Nostra ( esquerra ). Nosaltres vàrem baixar caminant i tot i ser una excursió preciosa s'ha de dir que es força llarga. Per fer-ho anem seguint traces ( esquerra ) que amb alguna grimpadeta i alguna canal ens deixen al plató somital. L'anem seguint a la dreta ( una bona estona ), trobem una gran fita i finalment una altre de més gran que ens indica que ens unim al G.R.Per aquí baixem fins a l'Abadia de Valcroissant.

La ressenya de la Lívanos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada