dimecres, 24 d’abril del 2013

Estrany Mirall Llunar al Faraó.






 -Cordada: Jordi Terradas i Busquets.
-Ressenya: Nosaltres anàvem amb la nova guia de la Sud d'en Luichy i de conya. A internet he vist que hi ha la d'en Jaumegrimp.




-Material: 12 cintes exprés, si enllaçem les dues primeres tirades afegir-ne quatre més de llargues.
-Orientació: Oest, nosaltres vàrem entrar a la via sobre les 4 i ja estava totalment al sol




 -Accés: Anem a la Vinya Nova i agafem la pista que hi ha l’esquerra,que porta a Can Jorba. Un cop aquí seguim la mateixa direcció que portem,deixant la masia a la nostra dreta. La pista acaba en un cul de sac a sobre d'un olivar. Nosaltres hem aparcat en aquest olivar.




 -Aproximació: Pugem a la pista i agafem la bifurcació de la dreta,de seguida ens fiquem a dins d’un torrent: Torrent de la Coma d'en Pastor. L’anem seguint de pujada i al cap d’una estoneta comencem a trobar marques grogues. A la part alta del torrent les marques surten del torrent a l'esquerra i ens deixen en una mena de carena.  Compte que segons com costa de veure aquest punt, si fa estona que no veiem marques ni fites i el torrent està brut és que ens hem saltat aquesta bifurcació!. La traça de la carena ens deixarà en un camí transversal que seguirem a la dreta a les envistes del Faraó. A sota la seva cara Oest pendrem de nou el Torrent de la Coma d'en Pastor que ens portarà a peu de paret, passant per sota les Agulles de la Benedicció i Zanini ( possibles combinacions de vies ). Peu de via amb un replanet amb una alzina i un bolt daurat. Si ens passem de llarg trobarem el peu de via de l'Exorcista, inscripció desdibuixada i tres burins.



-Via: Bona via de placa montserratina, a combinar amb alguna de la zona o se'ns farà curta. El llarg més obligat és el primer ( per mi 6a, pel col·lega 6a+ ), la resta més fàcil de trampejar. No és una via exposada i la roca és molt bona, tot i que com sempre hem fet baixar alguna cosa.
-Descens: Fem un primer ràpel de 20 metres per la cara Est fins a una vira. La seguim uns deu metres a la dreta ( mirant la paret ) i trobem una nova instal·lació  Tirem un ràpel d'uns 30 metres fins a les proximitats del coll Nord, on agafem una vira que entra a la cara Oest. Seguim aquesta vira i just passada una característica balma localitzem una reunió equipada per rapelar de l'Exorcista. Rapelem per aquesta via: 20 +60. Baixem un tros per la canal i refem l'aproximació, passem per peu de via.



5 comentaris:

  1. Una via molt ben trobada, com comenteu el mes obligat el primer llarg, nosaltres la primera vegada, que encara no l'habia reequipat del tot el Pere, el company que anava de primer no va veure els espits rovellats i ai las! va veure els lluents bolts de l'Exorcista, i cap allà que va anar. Flanquejant vàrem recuperar la línia.
    Us recomano la Zoe a l'altre vessant si no l'heu fet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Jaume, si que és una via molt ben trobada!, l'única pega és que es fa curta!!.
      Crec que és a la quarta tirada que va molt a prop de l'Exorcista, sempre es veuen més els bolts lluents que els espits roveiats!!!!jajaja...
      Que tal aquesta la Zoe?, no la conec...

      Elimina
  2. Ull a no ficar-se a un vell intent no acabat (burins entre l'Exorcista i la Estrany... En JV s'hi va ficar i es va fer a pèl fins la R2 de la Estrany, jugant-se el tipus...
    Pere

    ResponElimina
  3. La Zoe súper recomanable, una primera tirada de placa compacta amb algun passet que no passa de 6a, reunió flanquejant a la dreta, segon llarg dur per mí, però obligat V+, equipament d'esportiva per no patir i si feu 6c encara menys, tercera tirada molt ben trobada, começa fina per afluixar mica en mica i allunyar els bolts. Darrera tirada per fisura també bona tot i que nosaltres vàrem sortir per la Hussein el Lluna més picant de grau i que ben segur també us agradaria, bon equipament típus esportivam grau mes collat, però vosaltres segur que no teniu problemes.

    ResponElimina
  4. Pere: Gràcies per la informació, miraré d'afegir-la a la piada.

    Jaume: De tot això que em dius entenc que el grau obligat de la via és de V+,no?...llavors si que l'anirem a provar!!!!

    ResponElimina