dimecres, 22 d’octubre del 2014

Les femmes et les grimpeurs d'Abord.

Magnífica placa final!!!.
-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Per l'AP-7 sortida 34 entre Beziers i  Montpeliera. Aagafar l'autovia fins a Millau. Aquí seguir les indicacions de Gorgues del Tarn fins al municipi de Le Rozier, a 21 quilómetres de Millau.
Creuem el poble i aparquem al primer aparcament, el coneixerem perquè hi ha una telèfon d'emergències.


-Aproximació: Des de l'aparcament del Circ de Bases, agafem el camí senyalitzat en aquesta dirección. Hi ha un primer trencant senyalitzat on cal anar a la dreta i la resta també senyalitzats diría que són sempre a la dreta. El camí passa per peu de via. Hi ha el nom escrit a la base, es veuen els bolts de la veïna Putain, ma corde!? i els químics de Les femmes et ... més amunt.

Arribada a R2.

-Material: Via totalment equipada amb químics, crec que és difícil completar l'equipament amb flotants. Molen algunes cintes llargues per aprofitar els primers bolts de la Putain, ma corde !?. Nosaltres anàvem amb simple i no vàrem tenir cap problema de fregament.
-Orientació: En teoría és sud est, nosaltres hi vàrem anar a principis de Setembre i a les cinc de la tarda la via encara estava al sol.

Està a sota la gerra de l'esquerra.
-Via: Ens va semblar molt guapa, vertical, variada i sostinguda. Els locals afirmen que la darrera tirada és el millor 5c ( grau francés ) o 6a ( grau català ) de la Jonte. Jo no he escalat gaire a la Jonte però el darrer llarg el vaig trobar molt bonic, a més a més, les dues tirades de sota també em vàren semblar molt bones. Vaja que si us mogueu en aquest grau no us la podeu perdre.
-Ressenya: Penjo la de Les femmes...en foto i de la veïna Crisi Élephantine per si voleu combinar. Font: ressenya.net, merci!!!


-Grau obligat: El llarg clau és el darrer, no és un 6a malparit ( 5c pels francesos ) ni és del tot obligat ja que els químics están possats als passos més difícils però si que és sostingut i éls químics están allunyats, concretament n'hi ha 9 ( dos de molts juts sortint de la role ) en 35 metres. Entre les assegurançes m'ha semblat que era molt difícil afegir peçes. Per tant deu ser V+ sostingut obligat.


-Descens: Encara que la via està equipada per rapelar ( crec que amb simple de 70 ja fas ) nosaltres hem baixat caminant. Del final de la via anar a la dreta a caçar una evident canal equipada tipus ferrada que ens retorna a peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada