divendres, 31 d’octubre del 2014

Via del 78 a la paret de Catalunya.


Ja sabeu quina ressenya portàvem!.

-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés:  Àger, agafem la pista asfaltada que porta al Coll d'Ares, a uns deu quilometres del poble trobem un trencall a l'esquerra senyalitzat com a " Congost de Montrebei ". Seguint sempre aquesta pista arribarem al Prat de St.Llorenç, punt on mor la pista. Hem trobat la pista una mica més malament que de costum, hem passat amb la California però una mica justet, tal i com l'hem trobat jo no m'hi ficaria amb un turisme gaire baix.
Aquí també s'escala.

-Aproximació: Des de el Prat de St.Llorenç hem de prendre la traça que va per sota la paret. Quan portem uns vint minuts seguint aquesta traça arribem a una zona amb un despreniment. En aquest punt hem de passar de la traça que continua per sota d'aquest despreniment i ens enfilem per una evident feixa amb rastres de pas. Al cap d'uns cent metres hem de grimpar una nova feixa i al damunt d'aquesta hi localitzem l'inici de la clàssica Paül-Lalueza ( R0 de dos pitons ) i de la Regard. Seguim aquesta feixa fins que queda tallada, desgrimpem a la feixa de sota on hi ha una bona alzina, que encara que queda força alta, ens servirà per fer R0. La primera tirada està molt ben dibuixada al croquis d'en Luichy., afegir que la xemeneia de la primera tirada que ve de baix a sota d'on començem hi te un blocempotrat.

Mar de núbols.

-Orientació: Sud oest, la via ha estat a l'ombra fins a quarts d'una.
-Material: Alguns tascons, cordinos fins per ponts de roca i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3. El del 4 el portàvem per fotre'l a la tirada comuna amb la Via del Tronko però no ens ha entrat, ho he vist més de 5, no se potser no he tingut prou paciència...Doble corda i cintes ben llargues.

Tunel a R1.

-Via: En la línea de les seves veïnes: Miramunda i Regard, abundància del rostollisme i resalts més o menys guapos d'escalar. Sempre en el context de via herbosa és força variada. Com us podeu imaginar la roca no és cap meravella però es passa bé.
-Dificultat obligada: V+, si es vol passar amb menys dificultat jo recomanaria portar un Camalot del 5 per trampejar el tram comú amb La via del Tronko i els pitons ( extraplans o plans ? ) per l'inici del darrer llarg, encara que segurament amb paciència i micros aquest tram també es deu poder trampejar.

Posta de sol a la carena.

-Ressenya: La de lanochdelloro.com, com de costum detalladíssima, hi podriem afegir:

1. La reunió 1 es monta en una bona fissura on hi entren Camalots entre el 0.5-0.75 i l'1, a la següent tirada no hem possat cap d'aquestes peçes i a més quan surt el primer el de segon es pot quedar a pèl ja que està en una cova i en una bona repissa.

2.Al tram de 6b o A1 del segon llarg hi ha un tascó abandonat.

3. La XXXX reunió es fa en una sabina, no anar a la dreta en una alzina ( sembla més evident !!!?? ). De la reunó sortir a l'esquerra i escalar una placa ratllada per una fissura més o menys constant en diagonal d'esquerra a dreta.

-Descens: Carenar a la dreta pujant un parell de turons i en un ampli coll amb un prat girem a la dreta ( gran fita ). per enganxar un tram de bosc i després de tartera que ens retronarà sense pèrdua al Prat de Sant Llorenç.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada