divendres, 31 de juliol del 2015

Adictes al disolvent a la Dent d'en Rosell.






Aquests del Komando deien que plegaven d'obrir i al cap de res ja tenim una nova via seva a la Dent, gaire seriosos no són aquest personal. La via a mi em va agradar, la vaig trobar força homogènia en el V amb un parell de trams un xic més complicats i com sempre en un etorn ben xulo. La roca com no podía ser d'una altre manera a les Komandovies ha estat sanejada i netejada a consciencia. Tot i així tingueu en compte que la via és ben nova i que a més va per un pany especialment difícil de netejar ja que te força molsa, segurament correrà la mateixa sort que la Kuru,Historia Inacabable i la Dr. Neret i d'aquí a no res estarà neta com una patena. Via de plaques amb un curt tram de díedre per donar-li varietat al tema.


-Cordada: Niss i Busquets.
-Orientació: Jo diría que Sud Est. A les tres encara hi tocava el sol.
-Accés: Queralbs. Aquest cop hem fet l'aproximació per dalt i per fer aquesta via crec que és la opció més rápida. 45' d'aproximació en  baixada i 45' de retorn en pujada. Per aquesta opció, des de Queralbs, prenem la pista que porta a Fontalba. Hem d'aparcar a l'últim revolt a esquerres abans del coll,a l'alçada d'un bosc cremat. La pista és accesible a qualsevol tipus de turismo.


-Aproximació: Des de el cotxe baixem cap al bosc cremat, baixem fins al seu final i seguim a l'esquerra a buscar la carena cimera de la Dent. La seguim de baixada fins al segon coll on prenem l'ample vira herbosa que baixa a peu de paret. El peu de via està uns deu metres a l'esquerra d'un gran bloc que forma un díedre, a l'esquerra també de l'inici de la clàssica Via dels Duis. Amb la foto de la ressenya es troba bé. Parabolt visible.



-Material: Totalment equipada amb parabolts per no pasar gens de por. Nosaltres hem enllaçat L1+L2 i L4+L5,anàvem amb simple i hem utilitzat unes 18 cintes exprés saltant-nos una xapa que quedava més a desmà a més de posar-ne alguna de ben llarga. Últim llarg equipat amb bolts i espits.
-Grau Obligat: V/A0.
-Descens: En el nostre cas ha estat pujada, desfem l'aproximació.

2 comentaris:

  1. Eps!
    Has robat el croqui-paint sense permís!!
    Tindràs reprimenda Luketi!
    ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostia és que n'intento fer amb el Paint i poca me n'ensurto..Lo nostre és mangar:ressenyes,mallons...lo k es kardi a tiro.
      Guapa la via!!!!per quan la próxima Luquetis!?

      Elimina