dimecres, 22 de juliol del 2015

Pater Misericordia a la Peña Montañesa.


Via força variada de díedres i plaques que va buscant sempre el millor terreny escalable amortitzant així un pany de paret a priori rostoll. La ruta ha estat netejada a consciencia, tot i així queden coses per baixar. Pases bé però no et pots anar tirant a les presses. Pel meu gust està ben trobada i ben resolta, però si sou del morro fi potser algún tram de callo intercalat entre els troços guapos no us deixarà gaudir-la del tot. Entorn guapo i tranquil.


-Cordada: Berta i Busquets.
-Accés: D'Aínsa seguir la carretera a Bielsa fins passat el poble de Escalona. Just després d'aquest poble agafem una carretera que puja a Laspuña. Passem de llarg el poble de Laspuña en direcció a Ceresa. Just abans d'entrar a Ceresa hem de prendre una pista a ma dreta que puja a la Collarda. La pista fa uns vuit quilómetres, nosaltres hem passat amb una Kangoo, en algún punt cal anar amb compte. El tram més delicat és en una zona de roques blanques uns 500 metres abans del coll, hi ha un cartell i donat el cas es podría aparcar. Pujant hem trobat una font i a la Collarda n'hi ha una altre.


-Aproximació: Des de el coll seguim el camí que puja a la Peña Montañesa senyalitzat com a P.R..Primer per dins del bosc i seguidament per una tartera. Seguim l'esmentat camí fins a quedar a l'alçada de la base de la paret, en aquets punt deixem el PR i seguim per sota la paret fins a localitzar el peu de via.Parabolt visble.
-Orientació: Nord Est. Ombra a partir de les 12.30
-Material: Nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4, aquest darrer prescindible. Portàvem repeticions però només hem fet anar el Camalot 0.75 per reforçar la R5, que te un bolt i un pont de roca format per unes pedretes encaixades.


-Descens: Del final de la via carenar a l'esquerra, cap al cim. Arribem a un coll que ens permet baixar a una vira i d'aquí a la tartera on retrobem el camí de l'aproximació.
-Ressenyes: La que he penjat és de l'Albert Ganxets i també hi ha la de lanochedelloro.com





1 comentari: