dilluns, 3 d’agost del 2015

Ressenyes del Grau de Granoteres.


Bon i variat sector ideal per l'estiu ja que te orientació Nord, nosaltres hi vàrem estar entre 11 i 7 de la tarda i vàrem estar tota l'estona a l'ombra. L'accés es fa com si anessim al Pedra, per la E9 o C16 segons vinguem de Berga o Guardiola. Agafarem la B-400 en dirección Saldes, Gósol i Pedraforca. Passem de llarg el camping El Berguedà i una miqueta abans del km 7 agafem la B-401 a l'esquerra en dirección Vallcebre. Passat el km 2 agafem un trencant a l'esquerra en baixada per una pista asfaltada i indicat com el Comellar. Seguim per aquesta pista asafaltada fins al trencall de Can Felip, sempre per la principal. Arribats a aquest trencant la pista asfaltada fa un gir de 180º i al cap de res desapareix l'asfalt. Passem per davant del mas de la Creu de l'Abella. Al cap d'uns cinc cents metres hi ha una esplanada per estacionar a ma Esquerra, hi queben uns quatre o cinc cotxes. En aquest aparacament hi pot haver una fita.



L'aproximació l'hem fet travessant un camp que hi ha sota l'aparcament en direcció al Pedraforca i agafem un camí que va en la mateixa direcció que portem i trobem unes marques de pintura que ens porten cap al cingle on trobarem el cartell que indica Grau de les Granoteres. El camí que baixa pel grau és ben cómode i només te un petit ressalt al final amb un parell de graons i una cadena.
En algunes vies les xapes ens han semblat prou allunyades com per haver de fer els passos abans de xapar, com que en moltes hi ha fissures poden entrar flotants. Compte amb la via La Gendarmerie (6a) ja que la reunió és d'un sol químic.
Les ressenyes són de toposbergablogspot.com i la informació sobre l'accés es d'en Fernando Micó. Moltíssimes gràcies a tots dos!.

7 comentaris:

  1. Para acceder lo que va mejor es una vez se ha aparcado, se retrocede unos metros hasta encontrar una pista a mano derecha (creo que ahora tiene una cadenita) y bajar caminando por ella hasta encontrar la marca del Grau.
    Salut i Roca

    ResponElimina
  2. Merçi Fernando!!,quan tingui un moment ho actualitzo.
    Quina descoberta aquest sector,merçi per divulgar-lo.
    Salut i metres!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y gracias a KIK, el equipador por divulgarlo

      Elimina
    2. Si,si..i tant!!!,moltes gràcies a la gent que us hi deixeu pasta i temps perquè els altres ho disfrutem per la cara.
      Saps com puc contactar amb en KIK??.L'hi volia demanar si l'hi faria res que jo afegís una xapa a la reunió de la via del Gendarme???.
      Merçi de nou!.
      Salut i bons sectors!!!

      Elimina
    3. Enric López.
      kikloga@hotmail.es
      La vía no es suya, asi que no sé si lo tendrá en consideración.
      Salut i Roca

      Elimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Merçi Fernando!!!,quan pugui l'hi demano!!!.
    Salut i ombra!!!!

    ResponElimina